Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tütüncü esnafı kara kara düşünüyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın sigara kağıdından özel tüketim vergisi (ÖTV) alınacağını açıklamasının ardından tütüne zam geldi. Çanakkale’de tütün satışı yapan esnaflar ise kara kara düşünüyor.

Marketlerde en ucuzu 8 liraya içilen sigaralara gücü yetmeyenlerin yöneldiği tütüne de zam geldi. Çanakkale tütüncülerinin 3-3.5 liraya sattığı 20’lik tütün paketleri; bakanın açıklaması sonrasında 4-5 liraya yükseldi. Paketi 30 ila 50 kuruş arasında satılan makarona (içi boş sigara kağıdı) 2 lira 20 kuruş zam gelmesi sonrasında bir çok tütüncü isyan etti. Tütüncüler, böyle bir zammın sektörü bitireceği yönünde hem fikir. Türkiye’de tütüncülüğün beşiği, Adıyaman’da ise sokağa çıkan onlarca tütün çiftçisi zammın geri çekilmesi için eylem yaptı.

Makaron üreten firma sahipleri de isyanda. Tütüncülere 70 liraya satılan makaron kolisine 1.100 lira zam gelmesi sonrasında sigara kağıdı üreten fabrikaların batacağı belirtiliyor. Yapılan ÖTV zammının Türkiye’yi kaçak sigara ‘cennetine’ çevireceği ifade ediliyor.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech