Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ada Belediye Başkanı istifa etti

Ada Belediye Başkanı istifa

Ada Belediye Başkanı istifa etti

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı.

MHP’nin Çanakkale’deki son kalesi de düştü. Başkan Ünal Çetin, gazetemize yaptığı açıklamada görülen lüzum üzerine bugün itibariyle istifa ettiğini bildirdi.

Çetin’in ayrılığın ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hayatım boyunca içinde bulunmaktan onur duyduğum ve görev aldığım her kademesinde mücadelesini verdiğim partimin, ülkemin geleceği ile ilgili verilen kritik kararlar noktasında takındığı tutum; şahsımı ve benim gibi düşünen birçok ülke sevdalısını endişeye düşürmüş ve ülkemizin geleceğine yönelik hayal kırıklığına uğratmıştır. 

Demokratik hayatın temel unsuru olan partim içinde sadece demokrasiye olan inançlarıyla farklı fikirlere sahip ülke sevdalılarının disiplin kurullarına sevkleri; hatta partiden ihraçlarıyla devam eden süreç; partim içinde özgür düşünce ile siyaset yapma imkanının kalmadığını da göstermiş durumdadır. Tüm bu gelişmelerle birlikte bugün; şahsım adına ne yazık ki siyasi bir yol ayrımına gelinmiştir.

Seçilmiş bulunduğum 2014 yılı yerel seçimlerinden bugüne, bir muhalefet partisi Belediye Başkanı olarak hizmetle geçirmiş olduğum üç buçuk yıl boyunca tüm engellemelere karşı Gökçeadalılar ve partimin Gökçeada İlçe Teşkilatı ile İlçe Kadın ve Gençlik kollarının çalışanlarından başka hiçbir kimseden destek görmeden çalışmalarıma devam etmekteyim. 2014 yılında Belediye Başkanı adayı olarak partim adına halkıma verdiğim tüm sözlerimizi yerine getirmek için üstün gayret sarf ettim.  Üç buçuk yıl içerisinde Gökçeada ve Gökçeadalılar için hiçbir siyasi erkten, hiçbir destek görmeden aksine akla hayale sığmayacak engellemelere rağmen gerçekleştirdiğimiz icraatlar ile yerel yönetimlerin siyasi partilerden bağımsız olarak da başarılı olabileceğini kanıtladığımıza inanıyorum. Bu düşünce ile halihazırda özgür siyaset ortamının tamamen ortadan kalktığı; ideallerin ve ilkelerin hiçe sayıldığı, milliyetçilik başta olmak üzere ülkemizin temel dinamiklerinin ancak tabelalara hapsedildiği bir siyasi parti üyeliğinin; karşısında sorumlu olduğum halkım adına bir yarar sağlamayacağı düşüncesindeyim. 

Bizler siyaseti, kişisel menfaatleri için değil aksine idealleri ve hizmet ettikleri halkın gelişmesi için yapanlardanız. Bu inançla sonuç olarak; Gökçeadalılardan aldığımız güç ve destekle yapılan hizmetleri her geçen gün daha da arttıracağımızı, Adamızın ülkemizin en nadide, en güzel parçası olması noktasında tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğimizi bildirerek 02.10.2017 tarihi itibari ile Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa etmiş olduğumu tüm kamuoyuna saygıyla beyan ederim.

 

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech