Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kökleri kazanıncaya kadar kararlı mücadelemiz sürecek”

Bayramiç’te doğup büyüyen İstiklal

Bayramiç’te doğup büyüyen İstiklal Şairimiz için restore edilen Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla açıldı. Bayramiç’ten 

Bayramiç’te daha önceleri harap olup yıkılan Mehmet Akif Ersoy’un doğup büyüdüğü evin yenileme çalışmaları 1 yıl önce başladı. Yaklaşık 1 yıl gibi bir sürede yapımı tamamlanan şairimizin doğup büyüdüğü ev, ilçe halkının yoğun katılımıyla Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurdele kesilerek açıldı.

Açılış törenine Başbakan’ın yanı sıra, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da  katıldı. Başbakan Yıldırım’a eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut’un da eşlik ettiği gözlemlendi.

ARSLAN “SÖZ VERMİŞTİK, TAMAMLADIK”

Törenin ilk konuşmasını yapan Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan “Bizler ‘bu millete hizmetkar olmaya geldik’ sözünün gereğini Bayramiç’te yerine getirmeye gayret ediyoruz. 1873 yılında ilçemizde doğan, vatan ve istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un doğup büyüdüğü bina yıllardır bakımsızlık nedeniyle harabeye dönüşmüş, kaderine terk edilmiş ve yıkılmıştı. Bizler göreve gelmeden şairimizin evinin yapımı için söz vermiştik. Grup başkanvekilimiz Bülent Turan’ın öncülüğünde İÇDAŞ firmasının sponsorluğunda bundan yaklaşık 1 yıl önce temelini attığımız inşaatımızı tamamladık. Müze ve Kültür evi olarak inşa ettik” dedi.

TURAN “MEHMET AKİF ERSOY EVİ BAYRAMİÇ İÇİN ÖNEMLİDİR”

“Çanakkale sadece sahillerden oluşmuyor” diyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise “Çanakkale kadar burada bugün bir miting yaptık. Artık Bayramiç’in en çok AK Parti’ye yakışacağını bugün görmüş olduk. Büyük bir katılımla beraber bu açılışı yapıyoruz. Mehmet Akif Ersoy, tüm Türkiye bilsin ki tarih kitaplarında az da geçse belgelerimizi aldık. doğduğu yer büyüdüğü yer Bayramiç’tir. Mehmet Akif burada doğmuş, buradan İstanbul’a gitmiştir. Çanakkale’de bir çok ilde sahil var ama Bayramiç’te yok. Bu sebepten ötürü Mehmet Akif Ersoy evi, Bayramiç için daha bir önemlidir” dedi.

YILDIRIM “18 MART’TA 24-25 NİSAN’DA ZİYARET EDİLECEK”

Kültür Evi’nin açılışına gelen Başbakan Binali Yıldırım ise, “Kahramanlığın, zaferin, destanın yazıldığı Çanakkale’yi Çanakkale’nin güzel insanlarını selamlıyorum. Dün Çorum’daydık, bugün Çanakkale’deyiz. Türkiye’yi baştan başa dolaşıyoruz. Bayramiç’le kucaklaşmaya geldik. Çanakkale’nin her köşesi medeniyetlerin mirasını taşır. Troia’dan Kilitbahir’e insanlığın tüm coğrafyasını hissetmek yaşamak mümkündür. Çanakkale Destanı ile Türkiye’yi ayağa kaldıran büyük şair Mehmet Akif’tir, Mehmet Akif’in ruhudur. İstiklal şairimiz Mehmet Akif burada sizin bu güzel ilçenizde dünyaya geldi. 7 yaşına kadar çocukluk yılları burada geçti. Mehmet Akif’in doğduğu ev Çanakkale Şehitlerinin huzuruna gelen binlerce yüz binlerce vatan evladı tarafından ziyaret edilecek. O evi şimdi burada tekrar yeni baştan yapan Bayramiç’in değerine değer katan herkesin emeğine teşekkür ediyorum. 18 Mart kutlamaları esnasında 24 Nisan’da 25 Nisan’da milyonlarca insan Çanakkale’ye geçince mutlaka Mehmet Akif Ersoy’un doğduğu Bayramiç’e de gelecek. Onun mekanını da ziyaret edecek. Mehmet Akif Ersoy’u şükranla ve minnetle anıyorum.” dedi.

“KÖKLERİ KAZININCAYA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Başbakan Yıldırım, açıklamasında bir yandan Türkiye’nin baş belası olan terörle mücadele ederken bir yandan da Türkiye’yi ve Çanakkale’yi büyütmenin derdine düştüklerini vurguladı. 15 yılda Türkiye’yi 3 kat büyüttüklerini ifade eden Yıldırım, “Bunu yaparken de ülkemizin, milletimizin huzurunu bozmaya çalışan bölücü terör örgütlerine, FETÖ terör örgütüne de göz açtırmadan mücadelemiz sürüyor. FETÖ’yle, PKK’yla, DEAŞ’la, bu topraklardan kökleri kazınıncaya kadar kararlı mücadelemiz devam edecek. Allah’ın izniyle bu terör belasını, bu milletin gündeminden düşüreceğiz. Allah bizi şehitlerimizin yolundan ayırmasın.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra törene katılanlarla birlikte yürüyerek, Mehmet Akif Ersoy’un Evi’nin önüne gelen Başbakan Yıldırım, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin arasına girerek müzik öğretmeni Hakan Çelik nezaretinde İstiklal Marşı’nı okudu. Mehmet Akif Ersoy’un evini de gezen Başbakan Yıldırım’a Bayramiç Belediye Başkanı Arslan tarafından Mehmet Akif Ersoy’un evinin fotoğrafı sunuldu.

Başkan Arslan’ı makamında ziyaret eden Başbakan Yıldırım, programların ardından Çanakkale’den ayrıldı. Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech