Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayıp Bileşen: Kadın

Küresel Denge Derneği’nin Paris

Küresel Denge Derneği’nin Paris İklim Anlaşması’nın yürürlüğe girdiği tarihte başlattığı ‘Türkiye’de İklim Değişikliği Mücadelesinde Kayıp Bileşen: Kadın’ başlıklı proje için Çanak Otel’de toplantı düzenlendi.

Çanak Otel’de önceki gün Küresel Denge Derneği tarafından düzenlenen toplantıya Dr. Nuran Talu, Küresel Denge Derneği Başkanı Meral Ulucan, Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Başkanı Av. Sema Kendirci katıldı. ‘Türkiye’de İklim Değişikliği Mücadelesinde Kayıp Bileşen: Kadın’ toplantısına Çanakkale’den yoğun ilgi gösterildi. Türkiye’de iklim değişikliği ile mücadelede cinsiyet perspektifinin dikkate alınmadığını belirten Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Yöneticisi Zeynep Talu, Küresel Denge Derneği’nin bu boşluğu doldurmak amacıyla, Türk Kadınlar Birliği ve Ankara Üniversitesi, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ortaklığında ‘Türkiye’de İklim Değişikliği Mücadelesinde Kayıp Bileşen: Kadın’ başlıklı yeni bir proje başlattığını söyledi.

2016 yılında başlayan proje kapsamında il il dolaşıldığını belirten Talu; iklim değişikliği meselesinin sadece kadın sorunu değil, erkek sorunu olduğunu da vurgulamakla birlikte, bu projede Türkiye’de kadınların bu alandaki politikalara önderlik etmeleri ve çözüme ortak olmaları üzerinde durulacağını söyledi. Kadınların ilgi gösterdiği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Küresel Çevre Fonu/Küçük Destek Programı tarafından da desteklenen projenin faaliyetleri arasında; Türkiye’de kadın hakları ile iklim değişikliği mücadelesinde ortak noktaların belirlenmesi, kadın hakları ve iklim adaletsizliği arabağının sorgulanması, Konya ve Çanakkale’de iklim değişikliğinin toplumsal cinsiyet boyutu eğitimlerinin verilmesi ve Türkiye’de kadın hakları örgütleri için iklim değişikliği ile mücadele yol haritasının çizilmesi gibi önemli konular yer alıyor.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech