Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Rebiye Ünüvar’dan yanıt geldi

CHP Merkez İlçe delege seçimleri sürecinde bir basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Celal Karakaş’a yanıt veren Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar; “Kamuoyundaki yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için açıklama yapıyorum.” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş 16 Eylül’de başlayan ve çalkantılarla devam eden kongre süreci hakkında bir toplantı düzenleyerek, iptal ve ertelemelerin sebepleri konusunda açıklama yapmış, özellikle devlet memuru olanların resmi araçları seçim bölgesinde olmasını doğru bulmadıklarını ifade etmişti.

Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar da konuya ilişkin bir açıklama yaparak yanıt verdi. Bugüne kadar böyle bir basın açıklaması yapma ihtiyacı duymadığını, fikirlerini kendi sosyal medya hesaplarından dile getirdiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Ünüvar seçim süreci ile ilgili çıkan spekülatif haberlere yanıt vermeyeceğini, bunu uygun bulmadığını dile getirdi. Ünüvar; “Bu süreç içerisinde basında çok spekülatif haberler yer aldı. Bunların üzerinde de durmayacağım. Bu kazan kaybet yarışı değildir. 5600 parti üyemizin vereceği karardır.” dedi

Kamuyonda oluşacak yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için açıklama yaptığını ifade eden Başkan Yardımcısı Ünüvar; “İlçe Başkanımız Sayın Celal Karakaş geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.  O basın açıklamasında kamuoyunda yanlış bir algılama olmasın şeklinde bir gerekçe sundu. Sayın İlçe Başkanı Celal Karakaş açıklamasında diyor ki ‘CHP’ye yakışmayacak davranışlar içerisinde kimse bulunmamalı.’ Bizim parti tüzüğümüzün öngördüğü davranışlar ve etik ilkeler vardır. Bütün üyelerimiz bu ilkelere duyarlıdır. Duyarlı olmayanları da birbirimizi uyarma şeklinde kontrol ederiz ya da disiplin süreci başlatılır.  Bu sözü ile demek istediğini anlayamadım.”dedi.

“SEÇİMİ TAKİP ETMEK PARTİLİ OLMANIN GEREĞİDİR”

Başkan Yardımcısı Ünüvar; “Devlet memuru arkadaşlarımızın seçim sürecinde çeşitli motivasyon tekniklerini kullandığı şeklinde bir ifade kullanılmış. Seçimler biliyorsunuz haftasonu yapılıyor.  Seçimin başından sonuna kadar bütün sürecin içerisindeyim. Bu konu benim önem ve özenle üzerinde durduğum bir konudur. Hiçbir devlet memuru arkadaşımız kesinlikle bu tür süreçlerin içerisinde olmamıştır, olmalarına da müsaade edilmemiştir. Bilgim dahilinde de böyle bir izin verilmemiştir. Belediye Başkanımız bu dönemde şehir dışında olduğu için konuya hakimim, bilgi sahibiyim.Böyle bir durum meydana gelmemiştir.İşçi ve taşeron kadroda çalışan arkadaşlarımız partilidir.Hem beyaz hem mavi listeden,haftasonu olduğu için de çeşitli arkadaşlarımız gelmiştir, seçim mahalinde bulunmuştur. Partili olmanın gereği ile seçimleri takip etmişlerdir. Kendi istedikleri listenin kazanması yönünde çalışmaları olmuştur. Bu da beyaz listeden de mavi listeden de olmuştur. Bunların hiç birinde de ne parti tüzüğüne ne de belediye kanunlarına göre bir aykırılık içermemektedir.” dedi.

YILLIK İZNİMİ KULLANARAK SEÇİM SÜRECİNE DÂHİL OLDUM”

Başkan Yardımcısı Ünüvar, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kamuoyunda yanlış anlaşılmasını istemediğim bir diğer konu da belediyenin resmi araçlarınn, seçim bölgesinde motivasyon tekniği olarak kullanıldığı yönündeki yanlış bilgilendirmedir. Hiçbir belediye aracı bölgede bulunmamıştır. Ben bu konuda özel olarak önlem aldım, sözel olarak da uyarılar da bulundum. Hiçbir belediye kaynağının kullanılmaması ve araçların bölgede olmaması yönünde ciddi talimatlarım vardır. Sadece bir arkadaşımızı motosikleti ile bölgede gördüm ve uyarıda bulundum. Bir de bölgede birikmiş olan geri dönüşüm materyallerini alması için temizlik işleri aracına talimat verdim. Hepimiz özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların seçim bölgesine ulaşması için özel araçlarımızı kullandık. O kadar dikkat ettim ki parti  içi seçim döneminde, siyasi başkan yardımcısı olarak seçim sürecine dahil olacağım için yıllık iznimi kullandım. Partili personelimizi de akşam mesai bitimine kadar seçime dâhil olmamaları noktasında uyardım.”

Dilek Akşen

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech