Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karakaş; “Motivasyon tekniklerine gerek yok”

CHP Merkez İlçe  Başkanı

CHP Merkez İlçe  Başkanı Celal Karakaş 16 Eylül’de başlayan ve çalkantılarla devam eden kongre süreci hakkında bir toplantı düzenleyerek,  iptal ve ertelemelerin sebepleri konusunda açıklama yaptı.

CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş iptal edilen İsmetpaşa seçimleri ve ertelenen Cevatpaşa ve Barbaros seçimleri hakkında bir açıklama yaptı. İtirazlar ile birlikte gönderilen bilgi ve belgelerin incelenerek kararlar alındığını ifade eden Karakaş; “Erteleme kararı almamızdaki temel sebep partililerimizi sükunete davet etmek ve oluşan gerginliği  azaltmak idi.” dedi.

AMAÇ GERGİNLİĞİ AZALTMAK

Başkan Karakaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“CHP Merkez İlçe, Kongre Delegesi ve Ön seçim Delegesi seçimşleri  16 Eylül’de Esenler Mahallesinde başladı, 17 Eylül’de İsmetpaşa Mahallesinde devam etti. Sonrasında ise seçim sonuçlarına ilişkin, seçim süreçlerinde yaşanan sıkıntılar ile ilgili ikazlar geldi. Merkez İlçe Yönetim Kurulumuz bu itirazları inceledi ve  Esenler Bölgesi ile ilgili yapılan itirazlar ile birlikte sunulan bilgi, belge ve dökümanların yeterli olmadığına kanaat ederek, itirazları reddetti. Ancak İsmetpaşa Mahallesi ile ilgili yapılan itirazlar ve beraberinde getirilen belgeler incelendiğinde seçim sonuçlarınınj iptali gerektiği kararı alındı.  Bunlar tüzüğün bize verdiği yetki ile CHP Merkez İlçe Yönetiminin yetkisi dahilindedir. Bunun üzerine sosyal medyada bir bilgi kirliğiliği oldu. Geçtiğimiz Cuma akşamı 19.30 sularında sosyal medyada bir haber yayınlandı ve iki saat içinde kaldırıldı. Bu haber CHP’lileri üzen bir haberdi. Yönetim kurulumuz 22.00’da toplandı. İki saatlik bir toplantı sonucunda, geçtiğimiz  hafta yapılması gereken Cevatpaşa ve Barbaros Mahallesi seçimleri ileri bir tarihe ertelendi.  Erteleme kararı almamızdaki temel sebep partililerimizi sükunete davet etmek ve oluşan gerginliği  azaltmak idi.”

MOTİVASYON TEKNİKLERİNE GEREK YOK

“CHP’nin tarihi kültürü ve gelenekleri  bizleri etik değerlere dayalı, demokratik ve şeffaf bir seçim yapmak zorunda bırakıyor. Eğer bunu sağlayamazsak topluma karşı inandırıcılığımızı yetirir. 15 Ekim’e kadar devam edecek olan seçim sürecimizin sağlıklı ilerlemesi için seçimlerimizi erteledik. Bugün  Fevzipaşa, Namıkkemal ve Kemalpaşa mahalle seçimlerimizi ilçe binamızda gerçekleştiriyoruz.  Hiçbir sıkıntı yok. CHP’ye yakışır bir biçimde  seçimlerimizi arkadaşca yapıyoruz. Yarın Kepez’de seçimlerimize devam edeceğiz. Sonra yönetim kurulumuz toplanarak bundan sonraki süreçle ilgili karar alacağız.  Buradan bir hatırlatma yapmak istiyorum. Bu seçimlerde CHP’ye yakışmayacak davranışlarımızın olması partimizi yaralar. Partili olmayan arkadaşlarımızın seçim mahalinde motivasyon tekniklerini kullanmamaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum.  Memur arkadaşlarımızın seçim mahalinde resmi araçları kullanmasının partimize yarardan çok zarar getirdiğini hatırlatmak istiyorum. Seçmenimizin bu tip hatırlatmalara ihtiyacı yoktur. Etik değerlerimizi korumak zorundayız. Sosyal medyada maksadını aşan davranışların tarafımızca tasvip edilmediğini de dile getirmek istiyorum. Seçilecek kadrolar önümüzdeki süreçte yerel ve genel seçimlerde rol alacak. Biz bu kadroların yıpranmasını istemiyoruz. Hepimiz özverili olalım. Her türlü eleştiri ve öneriye açığız. Seçimlerimiz hayırlı olsun. Parti tüzüğümüz son derece nettir. Kafasına takılan her türlü soruyu partililerimiz tüzükten öğrenebilir.”

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech