Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTSO kaynakçı sınavları düzenledi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 22-23 Eylül 2017 tarihlerinde Biga ve Çanakkale Merkez’de Çelik Kaynakçı sınavları düzenleyerek, Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması konusunda üyelerine destek verdi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda bilgi veren Genel Sekreter Sandal yaptığı konuşmada; “Bakanlar Kurulunun 14.05.2015 tarihli ve 2015/7726 sayılı Kararı ve 21.03.2016 tarihli ve 2016/8677 Bakanlar Kurulu Kararı ile belge zorunluluğu tebliğlerinde yer almaları şartıyla 115 meslekte İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak sınav ücretlerine 15.08.2017 tarihli ve 2017/10713 Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda 46 yeni meslek ilave edilmiştir. Böylelikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayınlanacak tebliğlerde yer almaları şartı ile İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanabilecek sınav ücretleri 161 mesleğe çıkarıldı.” ifadelerine yer verdi.

TRAKYADA 1’İNCİ TÜRKİYE’DE 2’NCİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından aylık olarak yayımlanan “TOBB Ekonomik Forum Dergisinin” bu ayki sayısında (277. Sayı) TOBB MEYBEM verilerine göre Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının yakın bölgelerde birinci Türkiye genelinde ise en çok Mesleki Yeterlilik Sınavı düzenleyen ikinci Oda olduğu ifade eden Sandal; “Firmalarımızın belgesiz işçi çalıştırmamaları için zorunluluk kapsamındaki 48 meslekle ilgili Çanakkale İl genelinde sürekli sınavlar organize ediyoruz. Sınavlarda başarılı olan adayların yaptıkları ödemeler İşsizlik Fonunda hesaplarına iade ediliyor. Devletimizin sağladığı bu fırsattan daha çok firmamızın faydalanması amacıyla talep olduğu sürece sürekli sınavlar düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech