Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amaç; Bürokrasi mi? Üyelerin kazanması mı?

Amaç; Bürokrasi mi? Üyelerin

Amaç; Bürokrasi mi? Üyelerin kazanması mı?

S.S. 18 Nolu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından bugün yapılması beklenen akaryakıt alım ihalesi için bugün verilen ön teklifler tartışma konusu oldu. İhaleye girmek isteyip de evraklarını teslim edemeyen işadamları ise ihalenin tek firmanın ile yapılacak olmasına tepki gösterdi. Kooperatif Başkanı Bali Günay, gazetemize konu ile ilgili yaptığı açıklamada ihale yapmak zorunda olmadıklarını ancak şeffaf olmak adına yaptıkları ihalenin de usulüne uygun yapıldığını ileri sürdü.

Yarın 15.00’da ön teklif zarflarının açılmasıyla başlaması beklenen açık artırmalı akaryakıt alım ihalesinde, Akarsu Grup adına evraklarını zamanında teslim eden İşadamı Erdal Akarsu ihaleye katılacak tek isim olarak görülüyor. Temiz Petrol adına evrak teslim etmek isteyen ancak teslimde geç kalan İşadamı Volkan Temiz ise ihalenin tek kişi ile yapılacak olmasına yaptığı itirazda resmi bir yer olmadığını söyleyen kooperatifin önceliği üyelerinin kazancına vermesi gerektiğini ve ihaleye kesinlikle katılması gerektiğini belirtti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

İşadamı İsmail Volkan Temiz, kooperatifin amacının üyelerin kazanması değil, ihalenin bir kişiye verilmek istenmesi olduğunu ileri sürerek, “Resmi kuruluş değillerse üyelerin menfaatini düşünmek zorundalar. Resmi kuruluşuz diyorlarsa da ihaleye iki kişi girmediği zaman ihale yasasına göre ihale iptal olur. Bunlar neden bu ihalede göz önüne alınmıyor.” diye sordu. Haksızlık yapıldığını düşünen Temiz, kendisinin evrak tesliminde birkaç dakika geç kalmasının üyelerin menfaatinin önüne geçmesinden daha önemli olmadığını vurguladı. Kendisinin bugün yapılacak açık artırmaya katılması gerektiğini aksi halde rekabete ters düştüğü için ihalenin iptal olması gerektiğini de belirten Temiz, herkese dilekçe yazdığını ve haksızlığa itiraz edeceğini ifade etti.

Kooperatifin ön teklif mektubunu şartlı teslim alması üzerine ihtarname de gönderen Temiz, ihaleye girecek tek isim olan işadamı Erdal Akarsu’nun komisyonu baskı altına almaya çalıştığını iddia etti. Bugün yapılacak ihale sırasında açılması gereken mektubun dün evrak tesliminin hemen ardından açılması ise ihtarnamede geçen başka bir şikayet nedeni oldu.

 

 

KOOPERATİFLERİN İHALE ZORUNLULUĞU YOK

Kooperatif Başkanı Bali Günay ise konunun muhatabı olarak gazetemize yaptığı açıklamada, kooperatiflerde böyle bir ihale yapma zorunluluğu olmadığını ifade etti. Günay, bütün firmalara ihale için dosyaları gönderdiklerini ve yıllardır şeffaf olmak adına yaptıkları ihalenin ön teklif mektuplarını belirlenen süre içerisinde teslim aldıklarını söyledi. 14:10’da Erdal Akarsu’nun mektubunu teslim aldıklarını, Volkan Temiz’in ise 14:45’te mektubunu teslim etmeye geldiğini ifade etti. Temiz’in 14:00-14:30 olan evrak teslim süresini geçirdiği için komisyonun tümünün imzasıyla tutanak tutan kooperatif başkanı, mektubu şartlı teslim aldı. “İhaleye tek kişi de girebilir, kimse katılmayabilirdi de” diyen Başkan Günay, akşama kadar firmaların evrak getirmesini bekleyemeyeceklerini vurguladı. Temiz tarafından verilen mektubun kabul edilmemesi için Akarsu tarafından itiraz dilekçesi verildiğini de belirten Başkan Günay, Temiz Petrol için ihale şartlarına uyulmadığı için tutanak tutulduğunu ifade ederken, “Her şeyin bir usulü var. Onun üstüne de çıkamayız. Doğru olanı yaptığımızı düşünüyorum.” dedi.

 

 

 

KARARI KOMİSYON VERECEK

İhale ile ilgili görüşünü aldığımız İşadamı Erdal Akarsu ise kendisinin zamanında ve doğru şekilde evraklarını götürmesi dolayısıyla ihaleye girmeye hak kazanan bir taraf olarak, geç gelen birinin evraklarının kabul edilmemesi konusunda yaptığı itirazı belirtti. Kararın ihale kuruluna ait olduğunu vurgulayan Akarsu, alınıp alınmaması, kabul edilip edilmemesinin kendi takdirinde olmadığını ifade etti. Gizli saklı bir şey yapılmadıklarını, herkese gönderilen bir ihale duyurusuna kendisinden başkasının girmemesinin kendi hatası olmadığını kaydeden Akarsu, “Zamanında geldim, evraklarımı verdim. İhalenin tarafı olarak itiraz ettim. Bu işin ayrıca çok detayı var. Komisyon kararını verecek.” dedi. Akarsu, ayrıca başkan adaylığına da vurgu yaparak, “Ben kimseye bu ihaleye girme demem. Senelerdir bu işi yapıyorum. Çanakkale ufak yer ve ben de burada ticaret yapıyorum. Üstelik onları savunan bir noktada adaylığımızı koyuyoruz. Böyle bir baskı yapabilir miyiz? Komik şeyler bunlar” diye konuştu.

Eylem Gözeldere

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech