Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sürücü Kursları Dertli

Çanakkale’de Sürücü Kurslarının çözülmeyi

Çanakkale’de Sürücü Kurslarının çözülmeyi bekleyen sorunları var. Vatandaşların sürücü kurslarından beklentileri olduğu kadar, sürücü kurslarının da vatandaşlardan ve sürücülerden beklentileri bulunuyor.

Ehliyet almak isteyen her vatandaş Milli Eğitim Bakanlığı kontrolündeki sürücü kurslarına gidiyor. Ehliyet almak isteyen vatandaşlar sürücü kurslarında çeşitli eğitimlere tabi olduktan sonra gerekli değerlendirmeleri geçip ehliyet almaya hak kazanıyorlar. Sürücü kursuna başlamanın maliyeti 1.300 TL.  Vatandaşların sürücü kurslarından beklentileri olduğu gibi sürücü kurslarının da vatandaşlardan beklentileri var.

Çanakkale Merkez’de bulunan Truva Sürücü Kursu Müdürü Kutluay Kolkoparan, sürücü kurslarındaki eğitimlerin yetersiz olduğunu düşünüyor. Kolkoparan, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders saatleri 14 saat olarak belirlendi. 14 saat teorik eğitim ve 2 saatte simülasyon eğitimi sürüyor. Bir vatandaş 14 saatte yeterli düzeyde araç sürebilme kabiliyeti kazanması pek mümkün değil. Ders saatleri arttırılabilir. Fakat ders saatlerinin az olmasına rağmen, sürücü kursu olarak biz öğrenciyi trafikte araç sürebilecek hale getiriyoruz. Sürücü kurslarında ehliyet alan kişiler, akar trafikte rahat araç kullanabiliyor. Güzergaha çıktığı zaman tam donanımlı bir şekilde araç kullanabiliyorlar. Artık yeni sınav kurallarında aracı stop ettiren ya da sinyal vermeyen sürücüler elendiğinden dolayı sınav sistemi gayet iyi bir hale geldi.” dedi.

“TRUVA CADDESİ SÜRÜCÜ KURSU ARAÇLARI İÇİN YETERSİZ”

Abide Sürücü Kursu kurucusu Ümmet Biçen ise Truva Caddesinin sürücü kursu arabaları için yetersiz olduğu görüşünde… Biçen, “Troya caddesi sürücü kursu araçları için yetersiz. Şerit sayısı yetersiz. En büyük sorun Troya Caddesi’nde 3 şerit olmaması… Cadde üzerinde yaya geçidi sayısı çok fazla. Her 100 metrede bir yaya geçidi var. Trafik ışıkları çok sık. Normalde yaya geçitleri trafik ışıklarının altında olması gerekirken, Troia Caddesinde yaya geçitleri trafik ışıklarından bağımsız bir halde.  Geçmiş yıllarda Troia Caddesi sürücü arabaları için ideal bir haldeyken, Çanakkale’nin hızlı gelişmesinden ötürü cadde sürücü adayları için yetersiz hale geldi. Araç çok sık bir biçimde ışıklarda beklediğinden sürücü adayına düzgün bir eğitim veremiyoruz. Sınav güzergahı konusunda 60 Metrelik yol, sınav yolu olabilir. Sürücü kursu arabaları 60 metrelik yolda çalışabilirler. Fakat direksiyon eğitim ve sınav güzergahlarının da belirli gereklilikleri var. 60 metrelik yol daha materyal açısından eksik. İlerleyen dönemlerde 60 metrelik yolun sınav güzergahı olmasını bekliyoruz.

“ARAÇ SÜRÜCÜLERİ KURS ARAÇLARINA KARŞI DUYARSIZ”

Aynı zamanda sanayi bölgesinde araç çokluğundan ve trafikten dolayı eğitime yeni başlayan bir kişi ile park ve manevra çalışmalarında bir hayli zorlanıyoruz. Ve trafikte beklemekten uygulama eğitimine zaman kalmıyor. Şuan Çanakkale trafiğini zora sokuyoruz, biz de bir hayli zorlanıyoruz. Zaman zaman kazalar da meydana geliyor. Arkadan gelip ışıklarda çarpan araçlar da oluyor. Esas sorun sürücü adayı yazan araçlara diğer sürücülerin hiçbir şekilde saygı göstermemesi…” diye konuştu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech