Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkçının yüzü güldü

Havalar serinledi, balığa rağbet

Havalar serinledi, balığa rağbet yükseldi. Okulların da açılması satışları hızlandırınca Pazar balıkçılarının yüzü gülmeye başladı.

Av yasağının sona erdiği 1 Eylül itibarıyla deniz açılan balıkçılar, kıyıya bol balıkla dönünce tezgahlar hem çeşitlendi hem ucuzladı. Sıcak havalar balık satışlarını düşürmüş, tezgahları boşaltmıştı. Havalar serinlemeye başlayınca balık tezgahlarının da önü dolmaya başladı. Okulların da açılması satışları artırınca Cuma pazarı balıkçılarının yüzü güldü.

Almina Balıkçılık – Levent Karayel; “Satışlar arttı, havalar soğudukça halkımız daha çok balık tüketmek isteyecek. Sıcaklarda doğal olarak kimse balık yemek istemedi.  Geçen sene bu zamanlar çok palamut  olmuştu. Ama bu sene palamuttan yana yüzümüz gülecek gibi durmuyor. Geçen sene bir kilonun üstünde gelen tek palamut 7 TL idi. Şimdi teki 400- 500 gr zor geliyor. 15 TL’den satılıyor. Ama hamsi istavrit bol görünüyor. Şu an hamsi 10 TL. Havalar soğudukça daha da  ucuzlar.”

Oğuz Balıkçılık – Oğuz Askar ise “Satışlarımız iyi çok şükür. Hamsiler gördüğünüz gibi neredeyse canlı! Hamsi, istavrit bu sene bol olacak gibi duruyor. Bu sene palamut az olacak gibi duruyor ama Ekim Kasım aylarını da bir görmek lazım.” diye konuştu.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech