Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BaÅŸkan Ãœnal’dan Bağımsızlık Vurgusu

Ayvacık’ın düşman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun

Ayvacık’ın düşman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun 95. yıl dönümü Atatürk Kültür Parkı’nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Ayvacık Belediyesi haber bültenine göre; Ä°lk tören sabah saat 10.30’da Ayvacık Belediyesi Atatürk Kültür Parkı’nda Saygı DuruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸladı. Daha sonra Atatürk Kaidesi’ne çelenk sunumunda bulunuldu. Çelenk sunma törenine Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez, Ayvacık 6. Nike Filo ve Garnizon Komutan Vekili Hv. Sav. Bnb. Ahmet Keskin, Ayvacık Belediye BaÅŸkanı Mehmet Ãœnal Åžahin, daire amirleri, sivil toplum kuruluÅŸları ve siyasi parti temsilcileri, Bulgaristan Kırcaali Ä°li Kirkovo Ä°lçesi Ayvacık Köyü Tertip Komitesi BaÅŸkanı Mehmet Serbest, Ayvacık Köyü Muhtarı Hüseyin Ali katıldı.

Çelenk töreninin ardından ilçe protokolü, vatandaşlar, öğrenciler ve askerler Cumhuriyet Caddesi üzerinde Ayvacık Belediyesi önünde düzenlenecek olan törenlere katılmak üzere hareket ettiler. Belediye Başkanlığı önünde yapılan törende ilk önce Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, kürsüye geldi. Şahin konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

Åžahin “Milletimizin bağımsızlığına olan tutkusu ve baÄŸlılığı yurdun dört bir yanında olduÄŸu gibi, bundan tam 95 yıl önce 21 Eylül 1922 de Ayvacık’ta tezahür etmiÅŸtir. Milli direniÅŸ ve ÅŸahlanışı ifade eden KurtuluÅŸ Savaşımız, birlik ve beraberlik içerisinde var olma savaşının verildiÄŸi, kahramanlıklarla dolu bir mücadeledir. Vatanımızın her karış toprağını kanlarıyla sulayıp, yaÅŸadığımız coÄŸrafyayı vatan yaparak bizlere emanet eden ecdadımıza olan sevgimiz ve saygımız ilelebet milletimizin gönlünde yaÅŸamaya devam edecektir.

‘Ekonomik Bağımsızlığı olmayan Milletlerin siyasi bağımsızlığı yoktur’ sözünü ilke edinip çalışmalı, üretmeli ve çağı yakalamalıyız. Her ÅŸeyin temeli olan eÄŸitimi benimsemeli ve desteklemeliyiz. Bu düşüncelerle baÅŸta büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ÅŸehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, KurtuluÅŸ gününüzü kutluyor sizlere selam, sevgi saygılarımı sunuyorum” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech