Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GESTAŞ’tan Tepkilere Yanıt

GESTAŞ’ın 18 Eylül’den itibaren

GESTAŞ’ın 18 Eylül’den itibaren uygulamaya koyduğu zamlı tarifelere gelen tepkiler sonrasında, GESTAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğünden gazetemize konuyla alakalı açıklama yapıldı.

GESTAŞ tarafından 18 Eylül’den itibaren yapılan zamlar dolayısıyla Çanakkale’den tepkilerin büyümeye başladığını ve Tüketici Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit’in “Gerekirse iptal davası açarız” dediği haberi dünkü sayımızda manşetten paylaşmıştık. Kilitbahir-Çanakkale hattında aynı gün içerisinde dönüş için fiyatların 30 TL’den 45 TL’ye çıkarılmasına Çanakkale halkını cezalandırma olarak bakan STK’lar ve vatandaşlar, yapılan zamların tekrar gözden geçirilerek yeniden düzenlemesini beklerken GESTAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğünden gazetemize yapılan açıklamada zamların geri alınmayacağı bilgisi paylaşıldı.

ÇANAKKALE-KİLİTBAHİR HATTI, TOPLAM HACMİN YÜZDE ÜÇÜ

GESTAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğünden gazetemize yapılan açıklamada 3 yıldır ilk kez tarifelere zam yapıldığı belirtilerek, zamların ortalama yüzde 12 seviyesinde gerçekleştiği belirtildi. Buna göre yılda 3 milyon 200 bin yolcunun geçtiği boğaz hattında yolcu rakamlarında öğrenci 1 TL, GESKART kullanıcısı 2 TL, normal geçiş ücretinin ise 3 TL olarak sabit kaldığı ve yolcu geçişlerine zam yapılmadığına dikkat çekilirken, motosiklet, binek araç ve otobüs geçiş ücretlerine zam yapıldığı ifade edildi. Bu zamların ortalaması alındığından toplamda yüzde 12 oranında bir zammın yapıldığının altı çizildi. Çanakkalelilerin en çok itiraz ettiği Kilitbahir-Çanakkale hattında günübirlik geçişlerde yapılan yüzde 50 oranındaki zam için ise GESTAŞ’ın boğaz hattında toplam geçişlerinin yüzde 3’üne tekabül eden bu hatta zamdan etkilenen günde en fazla 50 aracın olduğuna dikkat çekildi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN ZAMLARA AÇIKLAMA

Tüketici Koruma Derneği Çanakkale Şubesi tarafından yapılan “Gerekirse iptal davası açarız” şeklindeki söylem üzerine ise bu kararın GESTAŞ Yönetim Kurulu tarafından alındığının, dava açılsa dahi zamların geri alınamayacağının altı çizildi. Ayrıca GESTAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Aydın kendine ait sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda; “GESTAŞ olarak bizler 3 yıl üzerine ücretlerde Çanakkale halkının çıkarlarını her zamanki gibi ön planda tuttuk. Yüzde 50 zam algısı yapılan Çanakkale-Kilitbahir günübirlik geçişler, ücret değişikliği olan kalemlerden sadece bir tanesi. Araçlarda geçen yolculardan ücret alınmıyordu. Yine alınmıyor” dedi.

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech