Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sonbahar Detoksu Nasıl Yapılır?

Mevsim değişiklikleri ile birlikte

Mevsim değişiklikleri ile birlikte pek çok kişi aşırı yorgunluktan ve halsizlikten yakınıyor. Bu dönemde mevsimsel depresyonlar bile yoğunlaşıyor. Bu durumu tersine çevirmenin en güzel yolu ise bedenimize detoks programı uygulamaktan geçiyor.

Mevsim değişiklikleri ile birlikte pek çok kişi aşırı yorgunluktan ve halsizlikten yakınıyor. Bu dönemde mevsimsel depresyonlar bile yoğunlaşıyor.  Sonbahar aylarının gelişi ile birlikte havalar soğuyor, iş hayatı iyiden iyiye yoğunlaşıyor, şehirlerin kalabalıklaşması trafik stresini arttırıyor. Buna bir de soğuk ve karanlık havalarda güneşten yeterince yararlanamamak eklenince sonbahar mevsimi kişinin kendisini her zamankinden daha yorgun ve halsiz hissetmesine yol açabiliyor. Bu durumu tersine çevirmenin en güzel yolu ise bedenimize detoks programı uygulamaktan geçiyor. Sonbahar detoksu ile birlikte sağlıklı besinler tüketmek ve zararlı olanlardan kaçınmak kaybettiğimiz gücümüze yeniden kavuşmamıza yardımcı oluyor.Sonbahar detoksu yapmanın pek çok yolu var. Bazı sonbahar detoksu programları sadece sıvı alımına dayanırken, bazılarında organik beslenme öne çıkıyor, bazı programlarda ise sadece taze meyve ve sebzelerle beslenmek öneriliyor. Burada kişinin kendi bedenini tanıyarak kendisine uygun programı seçmesi önem taşıyor. Bazı kişiler sıvı beslenme ile bedenlerinin rahatladığını söylerken, bazı kişiler ise bu beslenme tipinin onları güçten düşürdüğünü ifade edebiliyor.

SONBAHAR DETOKSU YAPMAYA HAZIR MISINIZ?

Sonbahar detoksu yapmak için öncelikle zararlı ya da yararlı olmayan alışkanlıklardan vazgeçmek gerekiyor. Bununla birlikte hayatınıza daha fazla taze sebze meyve ve yararlı yağ, karbonhidrat ve protein katmanız gerekiyor. Ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar yapmak da son derece önemli. Özellikle kan şekerinin düştüğü anlarda şekerden uzak durmak sonbahar detoks serüveninin en önemli noktalarından.

BOL SU İÇİN

Detoks programınızı uygularken öncelikle daha fazla su içmeyi kendinize alışkanlık edinin. Güne bir bardak ılık suyla başlayarak yataktan kalktığınız anda metabolizmanızın hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Eğer su içmeyi sevmiyorsanız, bunu kendinize daha cazip hale getirmek için suyunuzun içine limon dilimleri ya da mevsim meyveleri ekleyebilirsiniz.

BİTKİ ÇAYLARI TÜKETİN

Sonbahar detoksu sırasında değiştirilmesi gereken noktalardan biri de çay ve kahve alımını tamamen bitirerek yerine bitki çaylarını koymak. Çayı ve kahveyi tamamen bırakamıyorsanız da kesinlikle azaltın. Çünkü çay ve kahvenin içindeki kafein ilk içtiğinizde size kendinizi iyi hissettirse de içmeye devam etmezseniz sonrasında yorgunluk olarak geri dönüyor. Bununla birlikte özellikle kahve vücudun bol miktarda su kaybetmesine neden oluyor.

HAMURLU GIDALARDAN UZAK DURUN

Kahvaltıda hamurlu gıdaları geride bırakmanız gerekiyor. Poğaça, börek gibi kahvaltılıklar kan şekeri dengenizi bozarak kısa sürede acıkmanıza neden oluyor. Bunun yerine sağlıklı karbonhidratlar koymak, hatta taze meyveler yemek detoksunuzun en önemli anahtarlarından biri. Aynı şekilde öğlen ve akşam yemeklerinde de hazır, tuzlu ve yağlı gıdalardan uzak durmanız gerekiyor. Mümkün olduğunca yemeğinizi evde hazırlayın ve bol miktarda yeşil sebze, faydalı yağ ve protein tüketmeye gayret gösterin. Kısa sürede kendinizi çok daha iyi hissetmeye başlayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Haber Merkezi

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech