Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cezaevi Projesinde İnşaat Süreci Başladı

Ayvacık Belediyesine ait 50

Ayvacık Belediyesine ait 50 bin metrekare alanın Adalet Bakanlığına teslim edilmesiyle zeytin işleme tesisi de olan yarı açık cezaevi inşaatı başladı.

Ayvacık ilçesinde Belediyeye ait 50 bin metrekare alanın Adalet Bakanlığına teslim edilmesiyle yapılması planlanan yarı açık cezaevi projesinin inşaat çalışmaları başladı. 2018 yılının sonuna kadar bitmesi planlanan yarı açık cezaevi aynı zamanda zeytin işleme tesisi olacak. Temelleri 7 yıl öncesine dayanan proje Belediye imar planlarına işlendi. 2018 yılının sonunda hazır olması planlanan yarı açık cezaevin 240 kişi kapasiteli olacak. Bu cezaevinde mahkûmlar cezalarını çekerken maddi kazanımlarını sağlamaları için de zeytin işleyecekler.

HEM CEZAEVİ HEM İŞLETME

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin’in konuyla alakalı gazetemize bu yılın Mayıs ayında verdiği röportajda belirttiği üzere mahkumlar burada dünya standartlarında damak tadına uygun yeşil ve siyah zeytin işleyecekler. Başkan Şahin projede ihtiyaç olan bireysel insan gücünün mahkûmlar tarafından karşılanacağını belirtti. Bu proje ile zeytinin piyasa değerini arttırmayı hedefleyen Şahin; “Bu projeden hem bölge insanı, hem mahkûmlar, hem Bakanlığımız hem de Ayvacık karlı çıkacak.2018 yılı bitmeden bu hapishanenin bitirilmesi planlanıyor. Aslında Adalet Bakanlığı zeytin işleme tesisi kuruyor desek daha doğru bir ifade olur. Çünkü burası bir cezaevi olduğu kadar aynı zamanda bir de işletme olacak” dedi.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech