Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tam kadro delege seçimi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe delege seçimleri, Esenler Mahallesi Bahriyeli Kıraathanesi’nde geçtiğimiz Cumartesi Günü başlarken, İsmetpaşa Mahallesi ile devam etti. Seçimlere gözetmen olarak CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de katıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi parti içi demokrasi geleneğine uygun bir şekilde haftasonu sandık başına gitti. Delege seçimleri ve ilçe kongrelerinin ardından, il kongresini yapacak olan CHP, Merkez İlçe delege seçimlerinin ilkini Esenler Mahallesi’nde gerçekleştirdi.  CHP Ankara Milletvekili Murat Emir gözetmen olarak seçim sürecini takip etti.

MAHALLE SEÇİMLERİ DEMOKRASİ GELENEĞİMİZE ÖRNEKTİR

Mahalle seçimleri CHP’nin demokrasi geleneğinin bir örneğidir diyen Milletvekili Murat Emir, delege seçimlerini değerlendirerek;  “Bugün burada genel merkezin görevlendirmesi ile bulunuyorum. Genel Merkez, seçimlerin iç tüzük kurallarına uygun gerçekleştirmesi için beni görevlendirdi. Seçimlere katılanların, huzur ve sevgi içerisinde iç tüzük kurallarına uygun hareket edeceğine inanıyorum. Mahalle seçimlerinde de olağan örgüt seçimlerinde de partililerin aynı duyarlılığı göstereceğine eminim. Çanakkale’de olmaktan, partililer ile bir araya gelmekten ayrıca mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Parti içi seçimlerden de olağan seçimlerden de güçlü bir şekilde başarılı olarak çıkacağımızı biliyorum. Bu ülkenin adaleti, eşit bölüşümü talep eden güçlü bir CHP’ye her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Ülkemizde OHAL rejiminden sonra anayasasızlaştırma, parlamentosuzlaştırma süreci yaşıyoruz. Anayasa, OHAL KHK’ları ile her gün ihlal ediliyor. Parlamento devre dışı bırakılıyor. Yargı bağımlı hale geldi. Yargıçlar bağımsızlığını yitirdi.  Uydurma iddialar ile muhalif gazeteciler, siyasiler hapiste tutuluyor, sadece bir kişi konuşuyor. Bunlar demokrasi ile bağdaşmaz. Demokrasi bunalımı yaşıyoruz. Bu mahalle seçimleri, CHP’nin demokrasi geleneğinin bir örneğidir.”dedi.

MİLLETVEKİLLERİ TAM KADRO SEÇİMLERE KATILDI

Merkez İlçe delege seçimlerinin ilkine Milletvekilleri Bülent Öz ve Muharrem Erkek de katıldı. Milletvekili Öz; “Kongre sürecimiz başladı. Esenler Mahallesi’nde delege seçimlerimizi icra ediyoruz.  Delege seçimlerimiz CHP’ne yakışacak bir şekilde demokratik bir tutum içerisinde gerçekleşiyor. Partimize ve üyelerimize hayırlı olsun.”dedi. Milletvekili Erkek ise delegelerin üyeler tarafından seçilmesinin önemine değinerek; “Biz her zaman önce parti içi demokrasi sonra ülkede demokrasi diyoruz. CHP için kongre süreçleri çok önemlidir. Tabanımız adaylarını belirler. Biz de AK Parti’de olduğu gibi birileri istifa ettirilip birilerine görev verilmez. Üyeler delegelerin kim olacağına karar verir. Zaten AKP kendi içinde demokrasiyi yaşayamadığı için ülkeye demokrasiyi getiremiyor. Biz kongrelerimizi tamamlar tamamlamaz ciddi projelere imza atacağız, Çanakkale’nin vizyonuna uygun projeler geliştireceğiz. Parti içi demokrasimiz nasıl sağladıksa ülkeye de aynı şekilde demokrasiyi getireceğiz.” dedi.

“BU İLGİ CHP’YE OLAN BAĞLILIĞIN GÖSTERGESİDİR”

İl Başkanı Nejat Önder; “Ülkenin içinde bulunduğu zorluklar göze alındığında şölen havası içerisinde bir seçim gerçekleştiriyoruz. Ay sonuna kadar seçimlerimiz devam edecek. Aydınlık Türkiye’nin umudu aydınlık ülkenin ışık tutucusu olan CHP olarak hepimiz buradayız.” diyerek seçim sürecini değerlendirirken; Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş; “Olağan kurultay sürecimiz delege seçimleri ile başladı. Ay sonuna kadar seçimlerimiz tamamlanmış olacak. Yoğun bir katılım var, partililerimiz ilgi gösterdi. Bu partimize olan ilgi halkımızın CHP’ye olan bağlılığın göstergesidir. Seçimlere ciddi bir moral ve güç ile hazırlandığımızın da göstergesidir. Barış içerisinde bir seçim gerçekleştiriyoruz. İki lise yarışıyor ama kazanan CHP olacaktır.” dedi.

Merkez İlçe Başkanlığı için kulislerde ismi konuşulan Belediye Meclis Üyesi Ali Uyanık; “Üyelerimiz demokratik bir ortamda ciddi bir katılım gösteriyor. CHP’nin bundan sonraki döneminin ilk adımıdır. Parti içinde şu ana kadar yaşanan sıkıntıların artık olmamasını temenni ediyoruz. Topluma ve ülkemize lider olabilecek bir parti olarak çözüm önerileri ile yer alacak örgütlere, yol vermesini sağlamak temel maksadımızdır. Delege seçimlerimiz herkes için hayırlı olsun.” dedi.

Esenler Mahallesi’nde 165 seçim delegesi ve 62 kongre delegesi seçildi. Delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri, son olarak il kongresi yapılacak. Esenler Mahallesi Bahriyeli Kıraathanesi’nde başlayan delege seçimlerini, 23 Eylül Cumartesi Günü Cevatpaşa Mahallesi, 24 Eylül Pazar Günü Barbaros Mahallesi, 25 Eylül Pazartesi Fevzipaşa – Kemalpaşa- Namıkkemal Mahalleleri izleyecek.

İlk gün gerçekleştirilen Esenler Mahallesi’ndeki seçimde mavi liste açık ara kazanırken, diğer mahallelerin sonuçları merakla bekleniyor.

Dilek Akşen 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech