Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Söz Sırası Servisçilerde

Çanakkale’de birçok öğrenciye aktif

Çanakkale’de birçok öğrenciye aktif bir biçimde hizmet veren okul servisleri, yeni eğitim öğretim yılına hazır. Ailelerin servislerden, şoförlerden ve servis ablalarından beklentileri olduğu kadar servisçilerin de beklentileri var.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı 18 Eylül’de (bugün) başlayacak. Okullar, veliler, öğrenciler ve öğretmenler yeni eğitim yılına hazır olduğu gibi gerekli eğitimleri alan servis şirketleri ve görevlileri de yeni döneme hazır olduklarını belirtti. Çanakkale’de 18 aracıyla Merkez İlçe’de, 4 aracıyla da Kepez Beldesi’nde hizmet veren Gür -Tur Servis Şirketi’nin sahibi Mehmet Gür, gazetemize yaptığı açıklamad ‘biz tüm araçlarımızla yeni yıla hazırız’ mesajı verdi. İşlerinin çocuklarla olduğunu söyleyen Gür, işlerini titizlikle yapmak mecburiyetinde olduklarını, “bizim işimiz çocuklarla…” diyerek ailelerin içlerinin rahat olmasını istedi. Gür, personel seçimlerini titizlikle yaptıklarını vurguladı.

“ELEMAN SEÇERKEN TİTİZ DAVRANIYORUZ”

“Eleman seçerken dikkat ediyoruz. Her aracın bir şoförü ve bir hostesi oluyor. Personel alımlarını çok ince kurallarla yapıyoruz. İlk önce bizim iş arayanlardan isteğimiz sabıka kaydı. Çünkü çocuklarla yapılan bir iş olduğu için herhangi adli olaylara karışan insanların olmaması için güvenlik neticesinde bu belgeleri istiyoruz. Şoför seçiminde de ehliyet sorgulaması yapıyoruz. Şoförlerin ceza puanının çok olmamasına dikkat ediyoruz. Bu sorgulamalardan sonra araç kullanım becerisine de dikkat ediyoruz. Ve araçla bir kaç tur attırıyoruz ve yapabiliritesine bakıyoruz. Eleman seçimlerinde dikkat ettiğimiz noktalar bunlar.

Ayrıca Belediyenin açmış olduğu eğitim kurslarına katılımlarına dair hosteslerden ve şoförlerden eğitimden geçtiklerine dair belge talep ediyoruz. En önemli kriterimiz güvenlik.” diyen Mehmet Gür yapılan denetimlerin olumlu olduğunu ve daha sık yapılması gerektiğini vurguladı.

“DENETİMLERİN VE KONTROLLERİN SIKLAŞMASINDAN YANAYIZ”

“Yönetmelik gereği araç içinde uymamız gereken kurallar var. Bu seneye kadar denetlemeler çok sıkı değildi. Ancak bu sene denetlemeler titizlikle uygulanıyor.

Araç içerisinde demirlerde koruma banları, Stop lambası, öğrenci servisi şeridi ve en önemlisi emniyet kemeri. Emniyet kemeri takmayan şoföre emniyet güçlerinden önce biz ceza kesiyoruz. Biz zaten denetlemelerden yanayız. Denetlemeler ne kadar düzenli ve sık olursa servislerde o derece kaliteli hizmet verir. Biz servis işletmecileri olarak denetimlerden yanayız. Denetimlerin titiz yapılması bu işin daha kaliteli olmasını sağlar.

Vatandaşlar arasında yanlış bir algı olduğuna değinen Gür, okul yönetimleriyle servislerin yada servis şirketlerinin hiç bir bağının olmadığını söylerken, “Bütün bağlantı, Okul Aile Birlikleri tarafından sağlanıyor.” dedi.

“ANLAŞMAYI OKUL AİLE BİRLİKLERİ YAPIYOR”

“Okulların servislerle olan anlaşmaları okul aile birlikleri tarafından yapılıyor. Müdür, Müdür Yardımcısı değil, tamamen biz okul aile birlikleriyle muhatap oluyoruz.

Servislerle okullar arasındaki anlaşma ihale ya da herhangi bir şekilde yapılmıyor. Tamamen Okul Aile birlikleri daha iyi daha titiz bir hizmet olabilmesi için ve bizim araçlarımızı istedikleri zaman denetlemesi, kontrol etmeleri için okul aile birliği ve servisçiler arasında oluyor.

Çanakkale’nin kent içerisinde özellikle eski Çanakkale olarak bilinen Şehir Merkezi’nde yoların dar olmasından dolayı okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik sıkışıyor.” diyen servisçiler, trafiğin sıkışmasına okullarda ek park alanı yerini çözüm olarak sunuyor. Gür ise okullarda servisler için en azından 5 aracın girebileceği bir park bölgesinin olması gerektiğini vurguladı.

“EN ÇOK YAŞADIĞIMIZ PROBLEM PARK SORUNU”

Gür; “Servislerin en çok yaşadığı sorun Park sorunu… İster istemez okullardan öğrenci alırken trafik sıkışıyor. Çünkü okulların servis araçları için park alanı yapılmıyor.

Servis araçlarının lastiklerinde hep çizikler ve boyalar var. Bunun sebebi tamamen dar olan sokaklarda sıkışıklıktan dolayı servis araçlarının kaldırımlara sürtmesinden ve çıkmasından kaynaklanıyor.

Ve bizim için okulların önlerinde yanlarından oluşturulan bisiklet yollarından dolayı biz okula sıfır bir biçimde yanaşamıyoruz. Biz bisiklet yollarının okul çevrelerinde yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Mutlaka ama mutlaka okulların önünde belli sürelerle çıkış saatlerinden kullanılmak üzere 5-10 araçlık servis park alanı oluşturulmalıdır. Bizim beklentimiz bu yönde. İl Trafik Komisyonu bir Levha koyarak böyle bir alan oluşturabilir. Çok zor olduğunu düşünmüyoruz.

Yeni yapılan okullarda da bundan sonra Servis araçlarına park alanı olacak şekilde dizayn edilebilir.” dedi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech