Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Velilerden yıkım kararı tepkisi

Esenler Mahallesi’nde Ömer Mart Ortaokulu ile birlikte yıkım kararı çıkan Ticaret Borsası İlköğretim Okulu velileri, çocuklarını başka mahalledeki okula göndermemek için dün imza kampanyası başlattı.

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Çanakkale’de üç okula yıkım kararı çıktı. Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi’nin Kepez’e taşınması konuşuluyor. Esenler Mahallesi’nde yan yana bulunan 99 deprem yönetmeliğinden önce inşa edilen Ömer Mart Ortaokulu ile deprem yönetmeliğine uygun şekilde 2012’de inşa edilen Ticaret Borsası İlkokulu hakkında yıkım kararı çıktı.
Deprem yönetmeliğine uygun yapılan Ticaret Borsası İlkokulu’nun yıkım nedeninin, Ömer Mart Ortaokulu ile aynı kalorifer dairesinden faydalandığı için olduğu iddia edildi. Okulların açılmasından çok kısa bir süre önce yıkım kararını duyan Ticaret Borsası İlkokulu öğrencilerinin velileri, duruma isyan ederek imza kampanyası başlattı. Veliler, okul kayıdı esnasında kendilerine yıkım ile ilgili bir bilgi verilmediğini dile getirdiler. Ömer Mart Ortaokulu ve Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi öğrenci ve velilerinin büyük bir kısmının da yıkım kararını yeni öğrendikleri öğrenildi.

ÇOCUKLARINI UZAĞA GÖNDERMEK İSTEMİYORLAR
Özellikle Ticaret Borsası İlkokulu velileri çocuklarını yakınlarında istiyorlar ve servis parasıvermek istemiyorlar. Fatma Şemsettin Çamoğlu İlkokulu’na Esenlerden ulaşımın zor olduğunu belirten ilkokul öğrencilerinin velileri, çocuklarının eğitim-öğretimi Esenler Mahallesi’nde alması için imza kampanyası başlattılar. Onlarca öğrenci velisi çocuklarını evlerinden uzak mahalleye yollamamak için kağıda imza attı. Gazetemize konuşan Ticaret Borsası İlkokulu velileri şunları söylediler;
Ayşe Canbaz; “Ben durumu okullar açılmadan Cuma günü öğrendim. Okulun Fatma Şemsettin’e taşınmasını istemiyoruz. Evlerimize yakın olan Esenler Mahallesi’ndeki Ali Haydar Önder Lisesi’nde derslerimizin yapılmasını istiyoruz”
Ömer Kolancı; “Madem ki bizim okulumuza yıkım kararı çıkmış, biz bütün veliler olarak bu bölgede okulumuza en yakın yer olan Ali Haydar Önder Lisesi’ni istiyoruz. Çünkü biz çocuklarımızı uzak yere göndermek istemiyoruz. Yarım gün eğitim de istemiyoruz, tam gün eğitim istiyoruz. Sıkıştırılmamış, rahat… Çocuklarımız daha rahat nasıl öğrenir biz bunu istiyoruz. Ali Haydar Lisesi’ni boşaltsınlar Ticaret Borsası İlkokulu’na versinler. Biz yine tam gün olarak devam edelim”
Ergün Öner; “Burada okuyan ilköğretim öğrencisinin aileler için uzak bir okula gönderilmesi aileler iin büyük bir külfet oluşturacaktır. Ali Haydar Önder Lisesi’ndeki öğrencilerin de mağdur olmasını istemiyoruz ancak Ticaret Borsası’ndaki öğrencilerin oraya gitmesinin sağlıklı olacağını düşünüyoruz”
Zerrin Çetin; “Okulun evlerimize yakında olmasını istiyoruz, uzakta istemiyoruz. Fatma Şemsettin’den sadece Ç5 geçiyormuş. Acil bir durum olsa nasıl hemen ulaşabileceğim çocuğuma? Buradayken en azından gidip gelebiliyordum yanına. Ben oraya nasıl yetişeceğim? Daha 2’ye geçti. Yakın olduğu için zaten burayı istedik”
Gönül Çelikli; “Benim kızım üçüncü sınıfa gidecek. 18 Mart İlkokulu’na veremedim çocuğumu adres nedeniyle, Ticaret Borsası’na verdik; buranın hizmetlerinden faydalansın istiyorum. Bizi Fatma Şemsettin Çamoğlu İlkokulu’na yönlendirmesinler. Çocuğum hasta olduğu zaman nasıl gidip geleceğim? Çocukların annelerinin yakınında olması gerekiyor. Ben çocuğumun ve okulumuzun yakın olmasını istiyorum”

Atakan Alkış

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech