Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gönülden Dillere Dillerden Tellere

Çanakkale ruhu Doğu ve

Çanakkale ruhu Doğu ve Güneydoğu illerimize taşınacak. Aşık Veysel ve ozanlar çeşitli illerde anılacak. Çanakkale Engelliler Derneği ve Spor Kulübünün düzenlediği ve Çanakkale Kültür Turizm ve Çanakkale İl Dernekler Müdürlüğü’nce desteklenen, “Gönülden Dillere Dillerden Tellere” projesinin basın tanıtımı gerçekleştirildi.

Çanakkale Engelliler Derneği ve Spor Kulübünün düzenlemiş olduğu ve projesini geliştirdiği, Gönülden Dillere Dillerden Tellere projesinin basın tanıtımı yapıldı.

Tanıtım Çanakkale Merkez’de Polis Evi’nde yapıldı.Çanakkale ruhunun diğer illere anlatılması, Çanakkale türküsünün aşık memleketlerinde tellerde yankılanması amacıyla geliştirilen projenin basın tanıtımına, Kültür Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Dernekler Müdürü Resul Karakurt, proje Koordinatörü Zeki Tezel, Çanakkale Engelliler Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Emre Bağ katıldı.

Projeyle ilgili Proje Koordinatörü Av.Zeki Tezel “Çanakkale’deki 20 temsilcinin oradaki büyük katılımcılarla Çanakkale’yle ilgili engellilerle ilgili sunum yapmak için gidilecek iller, Kars, Ardahan, Erzurum, Kırşehir, Nevşehir ve Sivas illerine gidilecektir. Konuşmalarla Çanakkale’nin önemi tanıtılacak. Aşık Veysel anısına görme engelliler olarak gittiğimiz il ve ilçelerde, yerel saz sanatçılarıyla insanlara konser vermek, Çanakkale türküsünü oralarda dinletmek amacındayız. Uçak biletlerimiz, konferans salonları gibi gerekli hazırlıklar yapıldı. Dileriz Çanakkale’nin sesini daha iyi duyurmuş oluruz.” dedi.

“AŞIK VEYSEL’İ ANLATACAĞIZ”

Dernekler Müdürü Resul Karakurt ise “Destanlarımızı ve Aşık Veysel’i anlatacağız” diyerek konuşmasına başlarken, “Bugün yine güzel bir projede beraberiz. Çanakkale’de bulunmanın bize yüklediği sorumluluklar var. Bizler kurumlar olarak bu tür projelere destek olmak ve ortak olmak için bir şeyler yapma gayretindeyiz. Görme Engelliler Derneği’yle geçmişte bir çok projeye imza attık. Şeffaf ve sürdürebilir projelere imza atılmıştır. Bizi mahçup etmeyeceklerine inanıyorum. Tarihimizde önemli dönüm noktaları olan Çanakkale Destanı, 15 Temmuz , Sarıkamış gibi destanları doğuda ve güneydoğuda anlatmaktır. Milletin zihninde bu destanların pekişmesini sağlamaktır. Aşık Veysel’i de hatırlatacağız ve anacağız. Aşık Veysel türküleriyle bu milletin millet olmasına vesile olmuştur. Aşık Veysel’i de bu proje çerçevesinde anacağız.” diye son verdi.

Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz ise yapılacak olan proje için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Dokuz, “Bizler Kültür Turizm İl Müdürlüğü olarak bu projenin ortaklarındanız. Erzurum, Kars, Ardahan gibi illerde başta engelli kardeşlerimiz bu organizasyonda görev alacaklar. Bu illerde engelli vatandaşlarımızın bu faaliyetlere katılması için ve tüm vatandaşlarımıza açık olan herkes faaliyetlerden faydalanacaktır. Elimizden geldiğince kurumumuz olarak çalışacağız. Salon ve sergi alanlarının tahsis edilmesiyle ilgili resmi yazışmaları sürdürüyoruz.” dedi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech