Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

280 Kapasiteli Yurda 74 Kayıt

KYK Gökçeada Kız Öğrenci

KYK Gökçeada Kız Öğrenci Yurdu 6 yıl gibi uzun süren bir inşaat sürecinin sonunda hizmete girdi.  Ulaşım yollarında parke taş veya asfalt çalışması henüz yapılmayan ve öğrencilerin aylık 237 TL ödeyerek kalabileceği yurda şu an için 74 kayıt yapıldı.

Gökçeada merkeze 4 kilometre uzaklıktaki Yeni Bademli Köyü’nde önceki gün yapılan açılışla hizmete giren KYK Gökçeada Kız Öğrenci Yurduna kayıtlar başladı. Ulaşım yolları henüz asfalt veya parke ile döşenmemiş olan yurda öğrencilerin son giriş saati 23.00 olarak belirtildi. Burada kalacak öğrenciler toplu taşıma araçları ile üniversiteye ulaşabilecek. 280 kapasiteli yurdun inşaatı 6 yıl önce başlamasına rağbet çeşitli problemlerden dolayı açılışı uzun bir zaman aldı.

Önceki gün yapılan bir törenle 2017-2018 eğitim, öğretim döneminde için hizmet vermeye başlayan yurdun Müdiresi Lamia Bahar gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Gökçeada KYK 280 kapasiteli kız öğrenci yurdu olarak 2017-2018 eğitim öğretim dönemi için hazır durumdayız. Odalarımız 3 kişilik. A ve B Blok olarak 3 katımız var. Her katta 12 odamız var. Odaların içinde tuvalet ve banyo mevcut. Yurt ücreti olarak öğrenciler her ay 237 TL ödeyecek. Yurdun inşaatı adanın ulaşım sorunlarından ve müteahhitlerden kaynaklanan problemler yüzünden 6 yıl gibi uzun bir zaman aldı. Öğrencilerin buradan üniversite binasına ulaşımı için Gökçeada Belediyesi ile bir çalışma yaptık. Belediye öğrencilerin ders saatlerine göre toplu taşıma araçlarını düzenleyecek. Burada arıtma suyunun getirilmesi için yolar kazılmış. Şu an içi yolar kötü görünüyor. Ancak Gökçeada Belediyesi gerekli düzenlemeyi yapacak. Yeni yurt yönetmeliğine odalar hazırlandı. Engelli odaları var. O odalar 2 kişilik. Engelli odalarındaki tuvalet ve banyo özel olarak hazırlandı. Ayrıca tüm odalarda buzdolabı da mevcut. Öğrenciler günlük 11 TL yemek yardımı alacak. Bu yurtta 6 personel temizlik, 12 personel güvenlik, 4 personel de kaloriferci olarak hizmet veriyor. Kesintisiz internet ve çamaşır yıkama hizmeti öğrencilere ücretsiz olarak sağlanacak. Şu an için 74 adet kayıt aldık.”

Engin Ören

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech