Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuklarımız O’nlara Emanet

Yeni eğitim öğretim döneminin

Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte gözler okul servislerine çevrildi. Günde en az iki kere çocuklarını servise bindiren ebeveynler, okul servisleri konusunda oldukça dikkatli davranıyor.

2017-2018 eğitim- öğretim yılının başlaması ile gözler okul servislerine çevrildi.  Modern dünyanın bir riski olarak çocuklarını her gün uzak mesafelerde servisler aracılığı ile okula göndermek zorunda olan ebeveynler, küçük şehirlerde daha avantajlı durumda görünüyor.

Çanakkale her ne kadar birçok insanın birbirini tanıdığı bir şehir olsa da servis firmaları sıklıkla denetleniyor, teknolojiye ayak uyduruyor. Bazı servis firmaları ve servis anneleri konu ile ilgili görüşlerini gazetemizle şu şekilde paylaştı.

Emine Güner- Ser-Tur: Biz firmamıza servis ablası alırken öncelikle aldığı eğitime bakıyoruz. En az lise mezunu olması bizim için ilk şart. Sonrasında ise çocuklarla çalışıp çalışmadığına bakıyoruz. Servis ablasının psikolojik durumu, çocuklarla baş edip edemeyeceği bizim için önemlidir. Servis ablaları sürekli çocuklar ile iletişim halinde olduğu için mutlulukları da önemli.  Bir servis içinde çocukların sağlıklı bir ulaşım yapabilmesi için servis içerisindeki çocuk sayısı da dikkat edilmesi gereken bir nokta. Özellikle servis ablaların kılık ve kıyafetleri, tek tip üniforma giymeleri de çocukların bakış açısını oldukça etkiliyor.

Mehmet Gür- Gür-tur: “Servis firmaları sürekli denetimlere tabi tutulmalı, yasalara uygun hareket etmelidir.  Eskiden servislerde sadece çocukların şoför amcaları olurdu. Artık hostesler var.  Bizler ailelerin en değerli varlıklarını her gün okuldan eve götürüyoruz. Bizlerin işi azami dikkat isteyen bir iştir. İzmir’de yaşanan vahim olay aslında çok basit önlemler ile yaşanmayabilirdi. Mesela her araçta panik butonu vardır. Kamera vardır. Araç takip sistemi vardır. Her aile kendi cep telefonundan, çocuğun içinde bulunduğu aracın nerde olduğunu görmelidir. Servis anneleri de aynı derecede oldukça önemlidir. Sağlık ve sabıka kontrollerinden geçmiş, eğitim almış kimseler olması gerekir. Bir sene boyunca servisin rehber annesi değişmemelidir. Çocukla bir servis annesine alışınca, yeni bir servis annesi ile tanışmak onlar için zorlayıcı olur. Bizler trafik polisleri, belediye, şoförler odası ve sözleşmeli olduğumuz okullar tarafından denetleniriz. Bu denetimlerin daha sık yapılması gerekiyor. Çocukların kan grubu, alerjileri gibi temel bilgilerinin okullarda ve bizlerde olması gerekiyor.”

Servis Annesi Sevil Korman: Uzun yıllar okul aile birliklerinde görev aldığım için çocukların ruhsal durumunu artık kolayca anlayabiliyorum. Çocukları çok seviyorum. Zaten bizim işimiz büyük bir sorumluluk istemekle beraber çocukları sevmeden yapılabilecek bir şey değil. Aileler o çocukları her sabah önce Allah’a sonra bana emanet ediyor. Servis içerisinde hem şirket gereği oluşturduğumuz kurallar hem de benim kendi düzenim var. Bir nizam içerisinde hareket ettiğimiz zaman hem çocukların alışması kolay oluyor hem de sağlıklı bir ulaşım gerçekleştirmiş oluyoruz.”

Servis Annesi Nurgül Yavaşoğlu: “Servis annesi olmak sürekli dikkat isteyen, büyük bir sorumluluk gerektiren bir meslektir.  Servis annesinin iş yerindeki huzuru, normal hayatındaki mutluluğu çok önemlidir. Biz serviste asla oturmayız. Mutlaka her çocukla göz teması kurar, sohbet ederiz. Onların bizi sevmesi, kendi mutlulukları için gerekli.  Hepsinin emniyet kemeri takması gerekiyor. Her serviste bunu ilk iş olarak kontrol ederiz.”

Dilek Akşen 

YORUMLAR

2 adet yorum var

  1. Buradan gür turun sahibine sesleniyorum sözleşmeli olduğumuz okul firmasi derken ne demek istiyorsunuz nasıl oluyorda devletin okulları ile sözleşme yapabiliyorsunuz siz takip sistemini filan geçin önce bunu açıklayın sayın gür tur

  2. İşinizi iyi yapıp yapmadığınız öyle yaptığınız reklamlardan belli olmaz oraya yazdığınız gerekçeler zaten bir servis hostesi ve soforunde olması gereken şeyler kılık kıyafet kamera sistemi bunlar basit şeyler öncelikle okullarla nasıl anlaşma yaptığınızı açıklayın bizde bir vatandaş olarak öğrenelim çalışanların eğitim düzeyinden bahsetmişiniz iyi bir eğitim hayatı olmayıp da bir sürü iş başarmış bilim adamlarımız bile var aldığınız kişiyi servise koyup test ederseniz daha iyi anlarsınız oraya söyledikleriniz kadar bunlarin da açıklamasını yaparsınız herhalde cevabınızı bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÇOMÜ Kreş ve Anaokulu 23
Sıradaki Haber ÇOMÜ Kreş’te 23 Nisan Kutlamaları
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech