Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bileği bükülmeyen şampiyon sponsor arıyor

Macaristan’ın Budapeşte kentinde gerçekleştirilen

Macaristan’ın Budapeşte kentinde gerçekleştirilen Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası’nı birincilikle kazanan Çanakkale Sakatlar Derneği Şube Başkanı Ümit Burunlular, şampiyonluk serüvenini paylaştı. Ayrıca Burunlular, sponsor bulmanın çok zor olduğunu belirterek şampiyona masraflarının büyük kısmını cebinden karşıladığını dile getirdi…

Budapeşte’de düzenlenen Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası’nı şampiyonluk ile kazanarak Türkiye bayrağını dalgalatan Çanakkale Sakatlar Derneği Şube Başkanı Ümit Burunlular, şampiyonluk serüvenini basın mensupları ile paylaştı. Ayrıca Burunlular, sponsor bulmanın çok zor olduğunu belirterek şampiyona masraflarının büyük kısmını cebinden karşıladığını dile getirdi.

“ÇANAKKALEMİZE MADALYALARI GETİRMİŞ OLDUK”
İlk olarak Mart ayında düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda sağ ve sol kolda Türkiye Şampiyonu, ardından Avrupa şampiyonasında sağ kolda birincilik, sol kolda ikincilik kazanarak dünya şampiyonasına katılan ve dünya şampiyasında sol kolda şampiyon olan Burunlular, şampiyona sürecini şu sözlerle anlattı; “Macaristan’ın Budapeşte kentinde 2-11 Eylül tarihleri arasında Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası gerçekleştirildi ve biz oraya Milli Takım olarak 18 kişi gittik. Yaklaşık sekiz gün süresince orada kaldık. Sağ kolumda bir rahatsızlık vardı onu burada çalışarak giderdiğimi sanıyordum. Şampiyonaya katıldığımda. Çok kalabalık bir sporcu katılımı vardı. Yaklaşık bin 200 sporcu, 300 hakem ve teknik heyet olarak toplam bin 500 kişi gelmişti. Sol kol müsabakasında 14 sporcu vardı. Hakemlerin talebi doğrultusunda, sporcularla karşılaşmalar yapmaya başladım. Üç sporcuyu arka arkaya yenerek namağlup finale kaldım. Final karşılaşmasında sol kolda dünya şampiyonası olduk. Sağ kolda ise üç karşılaşmadan bire tanesine yenildik. Sonra finale kaldık. Sağ kolda Rus’a yenilerek 2’inci olduk. Çanakkaleli bir milli sporcu olarak ilimize bu başarıyı kazandırmış olduk. İki Dünya 4 Avrupa, 2 ikincilik kazanarak, Çanakkalemize madalyaları getirmiş olduk” dedi.

“İLGİ VE ALAKA GÖREMİYORUZ”

Şampiyon Burunlular sponsor bulmakta zorlandıklarını, bir şampiyonaya katılmanın maliyetinin çok yüksek olduğunu belirterek, “Ne giderken ne de gelirken çok ilgi ve alaka göremiyoruz. Bizim sporumuz külfetli bir spor. Bu kapsamda da sponsor bulmak çok zor. Sponsor bulunsa bile masrafların ancak üçte biri karşılanabiliyor. Diğer masrafları cebimizden karşılıyoruz” diye konuştu.

Atakan Alkış

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech