Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Servis anneleri eğitimli olmalı

Geçtiğimiz ay İzmir’in Çiğli

Geçtiğimiz ay İzmir’in Çiğli İlçesinde serviste unutulunca havasızlıktan yaşamını yitiren küçük Alperen’in ölümü ülke gündemine oturmuştu. Okulların açılması ile gözler yine servislere çevrildi. Her yıl düzenlenen şoförlere yönelik eğitim programı kapsamında Uzman Klinik Psikolog Tahsin Şerifoğlu tarafından servis araç sahibi ve şoförleri ile servis rehber personeline eğitim verildi.

Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen şoförlere yönelik eğitim programı kapsamında,  Uzman Klinik Psikolog Tahsin Şerifoğlu tarafından, servis araç sahibi ve şoförleri ile servis rehber personeline öfke kontrolü, stres ve kriz yönetimi, sağlıklı ve etkili iletişim teknikleri konulu  eğitim verdi. Katılımcılara eğitim sonunda sertifika verildi.

Medyaya yansıyan haberlerden sonra ebeveynler servis şoförleri ve servis anneleri konusunda biraz daha tedirgin bir hal aldı. Uzman Psikolog Şerifoğlu; özellikle öfke kontrolü noktasında servis annelerinin bilgi sahibi olmasının önemine değindi. Şerifoğlu; büyük bir dikkat isteyen rehber personellik işinin alanında eğitim almış, profesyoneller tarafından yapılması gerektiğinin de altını çizdi.

Ebeveynler ile servis anneleri arasındaki iletişim bağının kuvvetli olması gerektiğini de ifade eden Uzman Psikolog, “Çocuklar ile alakalı saatlerce detay vermek hem gereksiz hem yorucudur. On dakika da kendi çocuğunuza ait temel bilgileri servis annesine verebilirsiniz.”dedi.

Şerifoğlu; “Çocuğun karşılanması, rehber personellik yapan çalışanın çocuğu karşılaması, onunla sohbet etmesi çok önemlidir. Küçük çocuklar sözler ile değil de davranışlarla kendilerini anlatır, çevrelerini de bu şekilde anlarlar.  Çocuklar bilgi bazında gelişmiş bir varlık değildir, ama duygu bazında çoğu zaman bizden daha gelişmiştir. Bazı çocuklar da kendilerine ilgi gösterilmesin isterler, çünkü yabancı insanlara karşı bir tehdit oluşmuştur. Servis annesinin böyle bir çocuğa yakın tavırlar göstermesi ters teper. O yüzden ebeveyn bazı temel bilgileri kısaca servis annesi ile paylaşmalıdır.”

Özellikle öfke kontrolü ve kriz yönetimi konusunda servis annelerine eğitim veren psikolog; “Bu noktada baş etme kavramı oldukça önemlidir. Eğer bir sağlık problemi yoksa hiçbir çocuk doğuştan hırçın olmaz.  Her zaman dile getirdiğim gibi her şeyin temeli ailede başlar. Hırçın davranan çocuğun ne istediğini, neden öyle davrandığını iyi analiz etmek gerekir. Servis annesi servis içerisinde kurallar koymalı, herkesin bu kurallara uymasını sağlamalıdır. Ailelerin de çocuklarını yabancılara emanet etme noktasındaki endişelerini anlıyorum. Ancak abartılı bir endişe zarar verir. Modern dünyanın kabul edilebilir riskidir çocuklarımızı başkasına emanet etmek. O yüzden çocuğumuzu tanıyarak, sabır içerisinde bir yol izlemeliyiz.” dedi.

Önümüzdeki süreçte, özel halk otobüsü şoförleri ve ticari taksi şoförlerine de eğitimler verilecek.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech