Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

SEÇİM SÜRECİ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÇTSO) seçim takvimi açıklandı.

8 Ekim 2017 Pazar günü işadamları liderlerini ve yönetimi seçecek.

ÇTSO  Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin’in tekrar aday olmayacağını açıkladıktan sonra gözler mevcut yönetimdeki başkan yardımcısı  işadamı Mustafa Kansu’ya çevrildi. Kansu ve yönetimine meclis başkanı Osman Okyay’dan da destek geleceği öğrenildi.

Diğer taraftan, işadamı Erdal Akarsu’nun ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olacağı kulisleri hızla yayıldı.

Süreç 8 Ekim Pazar gününe kadar zaman zaman gündem değişikliği ile devam edecek ancak değişmeyen kurallar olacak ki işadamları için çok önemli…

Örneğin;

“Üyelik bilgileri (adres/vergi kayıtları) güncellenmesi gerekmektedir. Kaydı askıda olan üyelerimiz aidat borçlarını ödemeleri halinde seçmen listelerine dahil edileceklerdir”

Ya da…

“Tüzel kişilerin seçme hakkını kullanabilmesi için şirket sahibi, ortağı, yönetim kurulu üyesi, genel müdürü, murahhas azası, genel müdür yardımcısı, birim müdürü ve şube müdürü seviyesinde şirketi temsile ve bağlayıcı işlemler yapmaya yetkili olduğu ticaret siciline tescil edilmiş üst düzey yöneticisi olması ve bu halin seçim tarihinden en az altı ay öncesini kapsaması şarttır. Temsile, bağlayıcı işlemler yapmaya yetkili olanların, bu yetkilerinin süresinin seçim tarihinden altı ay önceki zaman diliminde dolması ve aynı kişilerin yeniden yetkili kılınmaları halinde, bu yetkinin seçim tarihinden en az altı ay öncesini kapsaması şartı aranmaz. Bu nedenle, limited şirketlerde müdürlerin, anonim şirketlerde yönetim kurulu üyelerinin görev süresi dolmuş olsa bile, görev sürelerinin dolmasını müteakip başka bir temsilci yetkilendirilmeden aynı kişilerin yeniden yetkilendirilmesi ve bunun Ticaret Siciline tescil ve ilan edilmiş olması gerekmektedir” maddesi gibi..

2 yıl şartını unutmayın!

“25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 694 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 134. Maddesi ile, seçme yeterlilikleri  arasında ‘seçim tarihi itibarı ile en az iki yıldır oda ve borsaya kayıtlı olmak’ koşulunun da aranması getirilmiş olup seçmen listeleri buna göre oluşturulacaktır” deniliyor aman dikkat!

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech