Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gümrük Binasında Sona Doğru

Çanakkale’de 1870 yılında inşa

Çanakkale’de 1870 yılında inşa edilen, sonrasında ise Çanakkale Gümrük Müdürlüğü’ne tahsis edilen Kordondaki 147 yıllık tarihi binanın restorasyonu tamamlandı. Binanın çok yakın sürede hizmete girmesi bekleniyor. 

Kordon bölgesinde 475 metrekarelik alan üzerinde bulunan 147 yıllık tarihi Gümrük Müdürlüğü binasının kapsamlı restorasyonu ve binanın güçlendirilmesi ile ilgili çalışmalar 2016 Nisan ayında başlamıştı. Çanakkale Gümrük Hizmet Binası restorasyon ve güçlendirme yapımı işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilmişti. Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve Nisan 2016’dan buyana devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere. 3 milyon TL’yi aşan bir miktara ulaşan restorasyon çalışmalarında tarihi binanın iç kısmında güçlendirme çalışmalarına ağırlık verilirken, pencere ve kapılar da sökülerek tarihi yapıya uygun hale getirildi. Dış boyama işleminin ardından restorasyonu tamamlanan tarihi binanın önünde bulunan koruma perdeleri ve bariyerlerin de kaldırılma çalışmaları sona erdi.

147 yıl önce yapılan ve kentin önemli tarihi binalarından biri olan Çanakkale Gümrük Müdürlüğü binasında restorasyon çalışmalarına başlanması ile birlikte burada görev yapan yaklaşık 60 kişi geçici olarak Kepez Beldesindeki liman içinde hizmet vermeye başlamıştı. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Gümrük Müdürlüğü çalışanları tekrar Kordondaki binada hizmet vermeye başlayacak.

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech