Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayram Sonrası İlk Pazara Yoğun İlgi

10 günlük Kurban Bayramı

10 günlük Kurban Bayramı tatili sonrasında yapılan ilk pazar olan Salı Pazarına Çanakkaleli vatandaşların ilgisi yoğun oldu.  

Cuma Pazarı alanında yapılan Salı Pazarı Kurban Bayramı tatili sonrası kurulan ilk pazar olduğu için vatandaşın ilgisi de yoğun oldu. Alışveriş oranının yüksek olduğu pazarda torbalar ve pazar çantaları dolarken bilhassa gıda bölümünde kapalı tezgâh sayısı yok denecek kadar azdı. Bayram öncesi son pazar ile Salı günü kurulan pazarda sebze ve meyve fiyatları arasında çok fazla fark yaşanmadığı gözlenirken domatesin kilo fiyatındaki artış dikkat çekti. Önceki sayımızda hatırlanacağı üzere domatesin tarladan çıkış fiyatlarında bir artış olacağı haberini paylaşmıştık. Salı Pazarında domates satan esnaflar domatesin şu an için tarladan çıkış fiyatının 2,5 ila 2,7 TL arasında olduğunu belirtti. Salçalık domates olarak kullanılan armut domates ise tezgâhlarda 1,5 TL’den satışa sunuldu.

Tezgâhlara 4 TL’den giriş yapan üzümün kilosu ise 3 ile 3,5 TL arasında belirlendi. Uzun zamandır fiyatında artış ve azalış yaşanmayan patatesin 3 kilosu 5 TL’den alıcı bekledi. Şeftali kalitesi ve büyüklüğüne göre 1, 1,5 ve 2 TL’den satıldı. Şu an hasat döneminde olan incir ise kilosu 5 TL olarak tezgâhlardaki yerini aldı.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech