Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gülpınar Dolayı İçin Tedirgin Olacak Bir Durum Yok

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Ayvacık Gülpınar Beldesi batısında çoğunluğu denizde meydana gelen depremleri yorumladı. Perinçek ayrıca “Yıkımın acılarını giderme çabaları nedeniyle AFAD ve Çanakkale Valiliğini kutluyorum.” dedi.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek yaptığı açıklama ile yörede yaşayanların adeta yüreğine su serpti. Perinçek, “Gülpınar batısında son bir hafta içinde çoğunluğu denizde 49 deprem oldu. Özellikle son 2 gün deprem sayısında artış gözlemledik. An itibarıyla (bu sabah 9.38) ise doğuda karada 2.7 büyüklükte deprem gerçekleşti. Önceki aylardan bildiğimiz gibi Gülpınar dolayında zaman zaman deprem sayısında artma ve azalmalar görüyoruz. Artçı depremler zaman zaman denizde zaman zaman karada yoğunlaşıyor. Kanımca bu günden itibaren artçılar karada artmaya devam edecek. Fakat 6 Şubat 2017 tarihinde olan 5.3 ten daha büyük yada 5 büyüklüğü geçecek bir deprem beklemiyorum. Her şey beklentilerimiz doğrultusunda olağan seyrini izliyor. Gülpınar dolayı için tedirgin olacak bir durum yok” dedi.

Perinçek, “Bu arada memnuniyetle belirtmek isterim. Şubat depreminden sonra hasar gören köylerimizde mesken inşaatlarının başladığı haberini alıyorum. Örneğin Kösedere Köyü… Bu konuda yörede yaşayan arkadaşlarım diğer köylerle ilgili bilgi verirlerse memnun olurum. Yıkımın acılarını giderme çabaları nedeniyle AFAD ve Çanakkale Valiliğini kutluyorum” şeklinde konuştu.

Cemal Oral

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech