Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şeker Gibi Kurban Bayramı

Kurban Bayramında evine bayramlaşmaya

Kurban Bayramında evine bayramlaşmaya gelenler için şeker ikramında bulunacaklar vatandaşlara müjde. Bayram şekerlerinin kilo fiyatında Ramazan Bayramından bu yana artış olmadı.

 Ramazan Bayramı bir diğer adıyla şeker bayramı olarak da bilinir. O yüzden vatandaşlar Ramazan Bayramlarında bayramlaşmaya gelen misafirlerine ikramda bulunmak için bayram şekerini evinden eksik etmezler. Önümüzdeki bayram Kurban Bayramı olsa da bu ikram alışkanlığına devam eden vatandaşlar için sevindirici bir haber… Bayram şekerinin kilo fiyatında Ramazan Bayramından bu yana artış olmadı. Raflarda alıcısını bekleyen birbirinden renkli şeker, lokum ve çikolatalarda fiyat artışı yaşanmazken satışlar Ramazan Bayramını mumla aratır cinsten.

Demircioğlu Caddesi’nde yıllardır esnaflık yapan Papağan Kuruyemiş işletmecisi Hüseyin Ağalın konuyla alakalı gazetemize yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Kurban Bayramında haliyle şekerlere Ramazan Bayramındaki kadar ilgi olmuyor. Tabii ki bu bayram insanlar Kurbanlık alacağı için masrafları da biraz ağır. En çok satılan klasik bayram şekerleri ve pirinç patlaklı çikolatalar oluyor. Hazır çikolata paketleri de çok ilgi görüyor. Ancak bizde bayramda da en çok satışı olan ürün kahvedir. Bu bayramda fiyatlarda değişiklik olmadı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramında bayram şekerinin kilosu 20 TL idi, yine aynı. Geçtiğimiz yıl ki Kurban Bayramına göre satışlarımız biraz daha düşük. Bu durumun uzun tatilin etkisi olduğunu düşünüyorum.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech