Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kahvaltılara dikkat!

Bayram boyunca, aileniz ve

Bayram boyunca, aileniz ve arkadaşlarınız ile bir araya gelip kahvaltı edeceksiniz.  Uzun zamandır rahat bir kahvaltıda edemediniz. Peki, kahvaltı yaparken yediğimiz gıdalara dikkat etmezsek kilo alır mıyız? Bu sorunun cevabı ne yazık ki evet!

Gece uykuda vücudumuz uzun süre besin almaz. Sabah uyandığımız zaman hissettiğimiz boşlukta ise kahvaltı yapmaya ihtiyaç duyarız. Kahvaltı vücudumuz için çok önemli bir öğündür. Bu öğünü atlamak, gün içerisinde enerji kaybı yaşanmasına neden olur. Peki, kahvaltı yaparken yediğimiz gıdalara dikkat etmezsek kilo alır mıyız? Bu sorunun cevabı ne yazık ki evet! Kahvaltının ilk öğün oluşu ve gün içerisinde vücudun bunu yakacağı düşüncesi oldukça yanlıştır.

‘Yulaf ‘ Fazla Tüketildiğinde Kilo Aldırıyor

Yulafın faydası saymakla bitmez. Genellikle kilo verme aşamasında kullanılan yulaf, fazla tüketilmesi ile kilo alımına neden olabilir. Kahvaltı öğününde kullanılan yulaf ezmesini pişirerek ekmek yerine tüketebilirsiniz.

Ekmek

Tahıllı ekmekler, beyaz eklere oranla daha sağlıklıdır. Ekmek tüketimini kahvaltıda fazla yaparsanız, kilo almanıza neden olacaktır. Kahvaltınızda 2 dilim ekmeğin üzerinde yememeye özen gösterdiğinizde, günlük ihtiyacınızı karşılamış olursunuz.

Karbonhidrat İçeren Yiyecekler

Sabah kalktığınızda evinizin yakınında fırın varsa bu kokuya doğru gidebilir ve sıcak poğaçalardan birkaç tane alabilirisiniz. Karbonhidrat olarak zengin olan bu yiyecekleri, kahvaltıda tükettiğiniz zaman kilo almaya başlayacağınızdan emin olabilirisiniz. Kilo almak istemiyorsanız. Her gün poğaça yemekten uzak durmanızda yarar var.

Tam Yağlı Süt

1 litre tam yağlı süt 600 kalori içermektedir. Günlük almanız gereken kalori miktarını ayarlayarak bu yararlı gıdayı tüketmeniz kilo almamanız açısından önemli.

Fındık Ezmesi

Kahvaltı öğününde tüketeceğiniz şekerli fındık ezmesi ile kilo almanızı hızlandırırsınız. Kahvaltımızda, ekmeğimizin üzerine sürdüğümüzde çayımızı yudumlarken yediğimiz fındık ezmesi, kilo aldıran kahvaltılıkların ilkidir. Bu elebaşı özelliğe sahip olan fındık ezmesini fazla yememeye özen gösterin.

Meyve Suyu

Sabahları çaydan önce aldığımız meyve suyu, kahvaltıda kilo almamıza yardımcı olan bir içecektir. Doğal meyve suları sağlığımız için faydası olmasının yanında, kahvaltıda fazla tüketilmesi kilo almamızı sağlayabilir.

Tahin ve Çikolata

Tahinin 100 gramı içerisinde 600 kalori bulunmaktadır. Kilo aldıran besinler içerisinde hatırı sayılır bir besindir. Pekmez ile tahini karıştırıp, ekmeğe sürmeyi kim sevmez ki? Bu üçlünün bir araya gelmesi ile kilo almamızı sağlayabileceğini unutmayın!Kahvaltıda ekmeğe sürülen çikolata ile iki kat proteini vücudumuza vermiş oluyoruz. Bitter Çikolata normal çikolataya oranla daha az kalori içerir. Eğer illa kahvaltıda çikolata yemek istiyorsanız mutlaka bitter çikolatayı tercih etmelisiniz.

Yağlı Beyaz Peynir

Protein kadar kalsiyum açısından zengin olan peynir, kahvaltımızın olmazsa olmazıdır. İçerisinde bulunan bileşenler sayesinde sabah yenilen peynir bizi tok tutacaktır. Ama fazla tüketiyor ve yağlı peynir seviyorsanız eğer, kilo almanızı sağlayacağını unutmayın.

Gevrek

Görünüşte çok sağlıklı olarak nitelendirebileceğiniz, bir kase süt içerisine koyacağınız kahvaltılık gevreğin tüketilmesi sonucunda hiç ummadığınız bir oranda kalori alabilir, hatta bu da yetmiyormuş gibi çok hızlı bir şekilde acıkıp, öğle yemeğine saldırabilirsiniz. Kahvaltılık gevrekleri doyurucu olmadığı gibi aksine, çabuk acıktırması ile bilinmektedir.200 kalorilik doyurucu olmayan bu kahvaltı tercihi yerine, geleneksel kahvaltı seçerek çok daha sağlıklı beslenebilirsiniz.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech