Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kılıçdaroğlu’ndan 57. Alay Saygı Yürüyüşü

CHP Genel Başkanı Kemal

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayı’nın düzenlendiği Eceabat Kocadere köyünde kurulan kamp alanından sabah saatlerinde 57. Alay’a Saygı Yürüyüşü gerçekleştirdi. 

Kocadere köyü kamp alanı içerisinde konakladığı karavandan sabahın erken saatlerinde çıkan Kılıçdaroğlu, alanda dağıtılan “buğday aşı” çorbasından içerek, 57. Alay’a Saygı Yürüyüşü’nü başlattı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşe, genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. 6 kilometrelik mesafeyi yaklaşık bir saatte kat eden Kılıçdaroğlu, Conkbayırı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelen koydu, saygı duruşunda bulunuldu.

57. Alay’ın yürüdüğü yoldan yürüdüklerini belirterek savaş yıllarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk onlara ‘Ben size taarruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum’ dedi ve 57. Alay hayatlarını bu topraklar için verdiler, bayrakları için verdiler. Anneleri babaları çocukları torunları ve bu ülkenin geleceği için verdiler. ‘Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın’ diyen Çanakkale destanı bir anlamda burada yatanların destanıdır, bütün Türkiye’nin destanıdır. Onları rahmetle anıyoruz.”

Kılıçdaroğlu, bu topraklar için canlarını verenlere çok şey borçlu olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Eğer bize güzel bir Türkiye bıraktılarsa bu güzel Türkiye’de hepimiz adalet içinde beraber yaşamalıyız. Bu güzel Türkiye’de hepimiz birlikte, huzur içinde yaşamalıyız. Adalet Kurultayı’mızın teması da budur. Mehmetçiklerimizi anladık, andık, komutanlarımızı andık. Onların yaşadıkları, savaştıkları topraklarda sabah yine onların kalktığı saatlerde kalktık. Onların içtiği çorbaları içtik. Onların içtikleri hoşafları içerek, buralara geldik. Evet biz bu ülkede hep birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz…”

Bu arada, Kılıçdaroğlu’na bir vatandaş, savaş yıllarında askerlere öğün olarak verilen “tayın” ikram etti. Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech