Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaldırımda Yürüme Sanatı

Yaz aylarında yerli ve

Yaz aylarında yerli ve yabancı turistin kente gelmesiyle nüfusun iyice artmasına ek olarak bir de kaldırım üstlerinde anket yapan kişilerden dolayı kaldırımlardan yürünemez hale gelindi.

Şu sıralar bilhassa şehrin yaya yoğunluğu en fazla olan Demircioğlu Caddesinde kaldırımda yürümek bir sanat haline geldi. Nüfusun artması ve yaz aylarının gelmesiyle kaldırımda metrekareye düşen insan sayısı da bir hayli arttı. Bu duruma birde kaldırım üzerinde anket yapanlar, el ilanı, broşür ve reklam afişleri dağıtanlar eklenince kaldırımlar yürüyüş yolundan çok çile yoluna dönüştü.

KALDIRIMDA ANKET MOLASI
Şehrin en yoğun yerlerindeki kaldırım üzerlerinde izinli ve ya izinsiz herkes ya bir şeyler satıyor ya da dağıtıyor. Şu sıralar ise en çok rastlanan durum kaldırım üzerinde anket yapan kişiler. Neredeyse 10 metrede bir karşımıza bir anketör çıkıyor. Bu da kaldırımda yürümekte olan vatandaşa zaman kaybı yaşatıyor. Birçok vatandaş ise durumdan rahatsız olduğu için, anketör gördüğünde yolunu değiştiriyor.

İZİNLERİ VARMIŞ
Kaldırımlarda bir şeyler satan veya anket yapan kişilere vatandaşların en çok yönelttiği soru “Sizin izniniz var mı? oluyor. İzinleri olduğunu söyleyen satıcı ve anketörlere vatandaşlar mütevazi bir yaklaşım göstererek ya anketlere katılıyor yada satılanı alıyor veya kibarca teşekkür ederek yoluna devam ediyor. Ancak konunun özünde kentlinin kaldırımda yürümesine engel olan bu durumların hepsi göz önünde bulundurulduğunda, vatandaşın genel manada şikayetçi ve sitemkar olduğu görülüyor.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech