Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Binlerce Yurttaş Adalet Arayışında

CHP’nin Adalet Kurultayı, Eceabat’ın

CHP’nin Adalet Kurultayı, Eceabat’ın Kocadere Köyü Kamp Alanında başladı. Kurultaya CHP Milletvekillerinin ve belediye başkanlarının tamamına yakını ile örgüt üyeleri ve binlerce yurttaş katıldı.

Cumartesi günü Eceabat’ın Kocadere Köyü Kamp Alanında başlayan Adalet Kurultayına çok sayıda Milletvekili, belediye başkanı ve binlerce vatandaş katıldı. Adalet Kurultayının açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayını Çanakkale’de yapmanın önemine değinerek başladığı konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bu kurultayın Çanakkale’de olmasının bir anlamı var. Biz biriz, bütünüz, vatanseveriz. Biz insanımızı, bayrağımızı seviyoruz. Biz görüşü ne olursa olsun bütün inşalarımızı kucaklıyoruz ve kavga istemiyoruz. Kendi ülkemizde huzur içinde, barış içinde yaşamak istiyoruz. Adaletli bir ülke istiyoruz. Bütün adaletsizliklere karşı ortak mücadeleyi birlikte götüreceğiz.

“Bu Ülkede Adalet Var Diyemediler”

“Enis Berberoğlunun tutuklanması bardağı taşıran son damla olmuştur. Ankara’dan İstanbul’a kadar ‘Hak, Hukuk, Adalet’ diye yürüdük. “Yolda kalırsınız”dediler, yürüdük. Adaleti savunmak için yürüdük. “Kardeşim yürüyorsunuz da bu ülkede adalet var” diyemediler. Onlar da biliyorlardı ki bu ülkede hak da hukuk da adalet de yok. Türkiye’de 80 milyonun adalete susamışlığı var. Sizler buraya hakkı, hukuku, adaleti savunmaya geldiniz. Adalet yürüyüşümüze aynı azimle devam edeceğiz.”

“20 Temmuz Sivil Darbedir”

Bu ülkenin hapishanelerinde anneleriyle beraber kalan çocuk sayısı 668. Bu mudur adalet? Üniversitede görev yapıyorsunuz, bir gün kalkıyorsunuz kapının önüne koyuluyorsunuz. Bunun için adalet diyoruz. Ben bir üniversite hocasıyım. Batıda, doğuda üniversite var ve beni davet ediyorlar. KHK’larla sizin yurt dışına çıkışınız engelleniyor. Bu mudur adalet? Biz buna darbe düzeni diyoruz. 20 Temmuz darbesini her yerde söyleyeceğiz. 20 Temmuz bir sivil darbedir.”

“Sabah Akşam Benim Atletimle Uğraşacağına Bu Parayı Çiftçiye, Emekliye Ver”

“Enis Berberoğlu’na Adaletli Selamlarımızı Gönderiyorum” diyerek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, “Sudan’da 780 bin dönüm arazi kiralıyorlar. Yağlı tohum ve pamuk ekecekler. Biz devlet düşünün Sudan’da ürün ekecek, Türkiye’de kendi çiftçisi ile rekabet edecek. ByLock kullanan birisi aradı diye siz bu gazetecileri tutukluyorsunuz, hapse atıyorsunuz. 150 gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede adaletten söz edemezsiniz. İster ByLock kullan, ister FETÖ’cü ol. Birilerinin damadıysan, paran varsa, rahatlıkla dışarıda gezebiliyorsun.  Parayı bastıran, siyasal arkası olanların tamamı serbest. Bu örgütle alakası olmayan sadece muhalif göründüğü için hapse atılan çok sayıda insan var. İktidara yakın biri FETÖ mensubuna telefon ediyor, “Operasyon yapıyorlar, kaç” diyor. Bunu söyleyen kişinin kılına dokunmuyorlar. Birileri “Faize karşıyım’ diyor. Son 15 yılda bu ülkenin insanlarının cebinden alınıp faiz lobisine verilen para 142 milyar dolar. Sabah akşam benim atletimle uğraşacağına bu parayı çiftçiye, emekliye versene.”

“FETÖ’nün Her İstediğini Verdin”

“Devleti yöneten FETÖ’ye, “Ne istediniz de vermedik” diyor. Okul dediler, okul verdiler. Vali dediler, Vali verdiler. FETÖ’nün her istediğini verdin. Bu ülkenin çiftçisi, emeklisi, memuru, taşeron işçisi istedi vermedin. Sen vatansever değilsin. Kul hakkı yemeyen, devleti soymayan insanların ülkeyi yönetmesini istiyoruz. Benim adımı görünce kan beyinlerine sıçrıyor. Ben bunlara Kılıçdaroğlu hastalığı nüksetti diyorum. Sadece ve sadece benimle ilgileniyor. Kendisine çağrı yaptım. Ödlek değilsen, korkak değilsen çık karşıma oturalım konuşalım. Çıkabilir mi? Cesaret edemez. Kimliğimiz ne olursa olsun, ülkenin hangi bölgesinde yaşıyorsak hep birlikte adalet istiyor olacağız. İlk hedefimiz hak, hukuk ve adalettir. Kışlaya, camiye, adliyeye siyaseti sokmayacağız. Bu ülkenin kurucusu, “Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir” dedi. Bütün bunların tamamını birlikte yapacağız, birlikte kazanacağız.”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından MİT Tırları davasından 25 yıl hüküm giyen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu kürsüye gelerek Enis Berberoğlu’nun mektubunu okudu.

Oya Berberoğlu’nun, eşi Enis Berberoğlu’nun mektubunu okuması ve konuşmasını yapmasının ardından ‘Mahkemede Adalet’ paneli başladı. Av. Turkut Kazan’ın moderatörlüğünü yaptığı panele Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Av. Celal Ülgen, Mustafa Karadağ ve Mehmet Ali Kulat konuşmacı olarak katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayına katılan bütün CHP Milletvekilleri ve binlerce vatandaşla beraber paneli sonuna kadar takip etti. Panelin bitmesinin ardından Kılıçdaroğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in annesinin cenaze törenine katılmak adına Çanakkale Merkez Yalı Camiine geçti.

Cenaze Namazını kılıp Muharrem Erkek’e taziyelerini ileten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayının ilk gün öğleden sonraki programı kapsamında ‘Yaşamda Adalet’ panelini takip etmek için tekrar alana geldi. Öğleden sonra başlayan ikinci panel Rıza Türmen moderatörlüğünde, Celal Doğan, Levent Gültekin, Nasuh Mahruki, Durhasan Koca ve Prof. Dr. Sencer İmer’in katılımı ile tamamlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geceyi kamp alanında karavanda geçirdi.

Engin Ören

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech