Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu Utancı Temizleyin”

Eğitim İş yaptığı yazılı

Eğitim İş yaptığı yazılı açıklamayla hakları teslim edilmeyen on binlerce emekli öğretmenin bayrama maaşsız gireceğini belirtti.

Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada öğretmenlerin bayram öncesi maaşsız kalacağı hatırlatılarak yanlıştan bir an evvel dönülmesi gerektiği vurgulandı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“AKP dönemi boyunca daha da zor koşullarda çalışan, özlük haklarından daha da koparılan öğretmenler, artık emekli olduklarında bile rahata erememektedir. Bu yıl emekli olan öğretmenlerin yaşadığı mağduriyet ise bu utanç tablosunu pekiştirmiştir. Bilindiği üzere, mevzuat gereği öğretmenlerin emeklilik işlemleri, Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleşmektedir. Bu yıl emeklilik talebinde bulunan öğretmenlerin, 15 Temmuz 2017 maaşı itibariyle çalıştığı kurumlarla ilişkisi kesilmiştir.

Ancak hâlâ hakları teslim edilmemiştir. 15 Ağustos’ta maaş almayan emekli öğretmenlere bugüne kadar emeklilik ikramiyeleri ödenmediği gibi emeklilik maaşı da bağlanmamıştır.

Bu yıl, önceki yıllara göre daha çok sayıda öğretmenin emekli olduğu göz önüne alındığında, bu yaşatılan mağduriyet, on binlerce emekli öğretmenin bayrama maaşsız girmesi demektir. Yıllarca eğitime, dolayısıyla ülkenin geleceğine emek veren, ülkenin dört bir yanını görev alanı kabul ederek yaşamının en güzel yıllarını çalışarak geçiren ve buna karşın çalıştığı dönem gelirinin yarısı bile etmeyen emekli maaşına mahkum edilen emekli öğretmenlerimize, bu düşük maaşın bile rötarlı verilmesi kabul edilemez.

“YETKİLİLERE SESLENİYORUZ: BU UTANCI TEMİZLEYİN!”

Her bayramda klişeleşmiş ‘bayram, birliktelik ve huzur vesilesidir’ söylemlerine giren hükümet yetkililerine sesleniyoruz: Emekli öğretmenlerin bu bayramda sevdikleriyle birlikte huzur içinde olabilmeleri için bu mağduriyeti ortadan kaldırınız.

Devlette devamlılık kadar, vefa da esas olmalıdır. Bugünün yetişkinlerini daha küçük birer fidanken şekillendiren, yıllarını yeni nesillerin daha bilgili ve başarılı olmasına adayan öğretmenlerimizi, en azından emekli olduklarında rahat ettirmek, artık daha fazla yorup üzmemek sizlerin elindedir.

Kazanılan bir hak, nasıl geri alınamazsa, yasa ve yönetmeliklerce belirlenen zaman aralığı aşılarak gecikmeli olarak da teslim edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na çağrımızdır: Bu haksızlığı sürdürmeyin, bu hak gaspına daha fazla göz yummayın. Buna kimsenin hakkı yoktur!

“EMEKLİLİK HAKKI, VALİLERİN KEYFİNE BIRAKILAMAZ”

Üstelik emeklilik hakkının teslimi konusunda tek mağduriyet de bu değildir. AKP’nin düzenli olarak uzattığı OHAL, birçok demokratik ve özlük hak gibi emeklilik hakkını da vurmuştur.

Bilindiği üzere; OHAL süreci öncesinde emeklilik hakkını kazanmış olup herhangi bir nedenle ihraç edilen eğitimcilerin, emekli olabilmeleri için yaptıkları başvuruların valilerce onaylaması gerekmektedir. Bu onay, kişinin en son çalıştığı kurumca verilmesi gerektiği halde, valilerin keyfiyetine bırakılmıştır. Çeşitli ve tutarsız gerekçelerle birçok öğretmenin emekliliğine henüz onay verilmemiş ve bu kapsamda da büyük bir mağduriyet yaratılmıştır.

Kanunlarca korunan emeklilik hakkının, yaş; prim yönünden onu hak edenlere teslim edilmemesi adeta bir gasptır ve yasadışıdır.

Bu konuda da devlet yetkililerine sesleniyoruz: Bu OHAL bürokrasisi içinde eğitim emekçilerini daha fazla mağdur etmeyin! Unutmayın, her hak gaspı, mağdur ettiğiniz kişiden çok, oturduğunuz koltukların itibarına zarar vermektedir.”

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech