Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adalet Kurultayı programı belli oldu

26-29 Ağustos tarihlerinde Eceabat

26-29 Ağustos tarihlerinde Eceabat Kocadere kamp alanında gerçekleştirilecek olan Adalet Kurultayı’nın program belli oldu.

Ana temanın ‘adalet’ olacağı kurultayın programı CHP’nni resmi web sitesinde yayınlandı. Program, bugün (Cumartesi) saat 08:00’de Şehitler Abidesi’ne çelenk koyma töreni ile başlayacak. Saat 09.00’da Kocadere kamp alanında “Mahkemede Adalet” konusu masaya yatırılarak; “Yargı Tarafsızlığı ve Bağımsızlığı”, “Yargının Siyasallaşması”, “Kumpas Davaları ve Yargıya Erişim Hakkı” ve “Adil Bir Yargılama için Acil Eylem Planı” konuları tartışalacak.
İlk günün ikinci panel başlığı ise “Yaşamda Adalet” olacak. “Huzur İçinde Bir Arada Yaşam”, “Toplumsal Huzuru İnşa Etmenin Yolları”, “Terörü Nasıl Yeneriz”, “Toplumsal Ayrışmayı Ortadan Kaldırma Yolları” konularını içeren paneller düzenlenecek. Paneli Rıza Türmen yönetecek.

İkinci Gün

Kurultayın ikinci gününde saat 06.00’da 57. Alay yürüyüş yolundan Conkbayırı’na yaklaşık 4 kilometre yürünecek. İkinci günün ilk panel başlığı “Seçimde Adalet” olacak. Mehmet Hamidi Yakupoğlu’nun yöneteceği panelde, “Geçmişten Günümüze Seçim Adaleti”, “Kampanya Adaleti”, “Kamu Kaynakları ve Medyanın Kullanımı”, “Seçim Güvenliği”, “Mühürsüz Seçim”, “Temsilde Adalet, Seçim Sistemi ve Siyasi Parti Düzeni”, “Adil Bir Seçim için Acil Eylem Planı” konuları masaya yatırılacak.

Üçüncü Gün

Kurultayın üçüncü gününde “Geçimde Adalet” ve “Eğitimde Adalet” panelleri düzenlenecek. “Cumhuriyet Dönemi Eğitiminde Adalet”, “Vergide Adalet”, “Gençlik, Emek ve Direniş” ve “Başka Gelecek Oyunu: Ütopyanı kur!” başlıklı çalıştaylar gerçekleşecek.

Son Gün

Son günde ise “Devlette ve medyada adalet” panelleri yapılacak. Medyada Adalet Paneli’nde “Medya Üzerindeki Baskılar ve Sansür”, “Medya-İktidar”, “Medya – Muhalefet İlişkisi”, “Tutuklu ve İşsiz Gazeteciler”, “Tek Yanlı Yayınlar”, “Devlet Yayıncılığı”, “Medya ve Demokrasi İlişkisi” konuları üzerinde durulacak. Nermin G. Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech