Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Anıtı vatandaşlar dikecek”

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz; yazılı bir basın açıklaması ile Adalet Kurultayı yaklaştıkça AKP’nin toplumu yanlış yönlendirmeye çalıştığını ifade etti. Milletvekili Öz; “Adalet kurultayına ev sahipliği yapacak Çanakkale, 100 yıl önce olduğu gibi Adalet Kurultayımızda da büyük kazanımlara şahitlik edecek. Toplumdan her kesim vatandaşımız kendinden bir pay bularak kurultayımıza bir anıt dikecek.” dedi.

CHP Milletvekili Bülent Öz, “Ohal sürecinde yatırımcı ve müteşebbis yarınını göremediği için ülkemize yatırım yapmaktan çekiniyor. AKP, sözde FETÖ ile mücadele sürecinde birçok mağduriyet yaşatıyor ve sadece partimizi değil milletimizi de hedef alarak saldırganlaşan Tayyip Erdoğan korku düzeni oluşturmak istiyor” vurgusu yaparak “biz vatandaşımızla bütünleşip adalet dedikçe, bu işin içinden çıkamayan AKP ve Tayyip ERDOĞAN erimektedir.” dedi.

Milletvekili Öz yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Çanakkale bir devrin battığı, düşmanların barışa ve özgürlüğe karşı yenik düştüğü yerdir. Bu bağlamda adalet toplumun temel beklentisi olduğu halde yok sayıldığı için başlattığımız adalet yürüyüşümüz, Çanakkale’de gerçekleştireceğimiz adalet kurultayı ile toplumu daha da bütünleştirecek. Çanakkale, Cumhuriyetimizin temelidir ve Çanakkale savaşlarının her günü tarihe altın harflerle kazınmıştır. Bu bağlamda Çanakkale’ye gelmenin bir tarihi yoktur. Beklentisi ve algı yönetim stratejileri sadece 18 Mart olanlara karşın, geçtiğimiz yıl Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve binlerce yurttaşımızın katılımı ile 10 Ağustos Anafartalar Zaferini kutladık. Bu yılda 26-29 Ağustos tarihleri arasında Tarihi Yarımadada yurttaşlarımızla buluşup hem Adalet Kurultayı gerçekleştireceğiz hem de Çanakkale ruhunu yaşatarak, Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimizi anma törenleri düzenleyeceğiz.

“18 MART DENİZ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİMİZİ ANMA GÜNÜDÜR. AKP’NİN SİYASİ ŞOV GÜNÜ DEĞİLDİR.”

Milletvekili Öz CHP’nin her zaman 18 Mart törenlerine katıldığını fakat siyasi parti mitingine dönüşen 18 Mart Törenleri dışında AKP’nin Çanakkale’ye uğramadığını da ifade etti. Milletvekili Öz; “ Bu anlamlı günü AKP ve Sayın Erdoğan kendi siyasi şovuna dönüştürmekte, Çanakkale Halkını kendi sokaklarında hapsettirilmekte, kendi memleketlerinde stadyum törenlerine sokulmamakta ve adeta işkence ettirilmektedir. 18 Mart günü ve törenleri AKP için adeta şehitlerimizi anma günü ve Zafer günü olmaktan çıkmış kendileri için o gün siyasi şov gününe dönmüştür.”dedi.

Milletvekili Öz sözlerine şu şekilde devam etti:

GÖSTERİŞ DEĞİL ADALET KURULTAYI YAPACAĞIZ.

“Adalet kurultayına ev sahipliği yapacak Çanakkale, 100 yıl önce olduğu gibi Adalet Kurultayımızda da büyük kazanımlara şahitlik edecek. Toplumdan her kesim vatandaşımız kendinden bir pay bularak kurultayımıza bir anıt dikecek. Adalet kurultayımızda tarihimiz olacak, Mustafa Kemaller olacak, Çanakkale bugüne umut olduğu gibi Adalet Kurultayımıza da ışık olacak. Çünkü Çanakkale’de gösteriş değil Adalet Kurultayımız olacak.”

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech