Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaşın talebi salçalık domatese

Domatesin toptan alış fiyatında

Domatesin toptan alış fiyatında yaşanan düşüş nedeniyle domates üreticisinin zorda olduğunu ve bu nedenle domatesin tezgahlarda düşük fiyata satıldığını geçtiğimiz günlerde gazetemizin manşetinde duyurmuştuk. Domates fiyatlarındaki düşüş nedeniyle vatandaşlar Salı Pazarı’nda en çok salçalık domatese rağbet gösterdi…
Salı Pazarı’na gelen vatandaşların en çok tercihi fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle domates oldu. Domates fiyatları pazarda 75 kuruş ile 2 buçuk lira arasında değişiyor. Pazardaki fiyatlar hakkında konuşan Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Meyve ve Sebze Bölümü Başkanı Mesut Burgin; “Şu anda domates ucuz, biberler ucuz, dolma yüksek, patlıcan harekete geçti. Havaların soğuması ile patlıcan fiyatları yükselecek. Sırık barbunya fiyatları yüksek, salata ucuzladı, üzüm fiyatları düştü. Kapya biber 10 gün sonra ucuzlayacak. Domates ucuz olduğu için vatandaşlar salçalık domatese ilgi gösteriyor” dedi. Domates fiyatlarına da değinen Burgin; “Domates bu paralara giderse çiftçi bu sene zarar eder. Bu sene domates eken köylü için zor” dedi.
Öte yandan Salı Pazarında bazı diğer sebze ve meyve fiyatları şu aralıklarda satıldı; şeftali 1 buçuk-2, karpuz 80 kuruş-1 lira, havuç 2-3, patlıcan 1 buçuk-2, kapya biber 2-3, maydanoz 1, Bayramiç beyazı 3, erik 3, salatalık 2-3 lira.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech