Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

CHP’DE KONGRELER ÖNCESİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde delege seçimlerinin tamamlanmasından sonra ilçeler, merkez ilce ve il kongresi gerçekleştirilecek.

Parti içinde kulislerle, değişebilecek dengelerle geçen süreçte ‘ itiraz’ noktaları hatta  adalet ve demokrasi eleştirisinin yapıldığı konular ortaya çıkıyor.

CHP Çanakkale eski Milletvekili Ahmet Küçük, “Kentin insanları partilileri değil, Başkan adaylarını ve meclis üyelerini Ankara seçecek.Demokrasiyi kendi partimizin adaylarını ve örgütünü,yerel adayları belirlerken uygulayamazsak(Önseçim) ülkede nasıl gerçekleştireceğiz. Pess. Bu durum demokrasinin dip noktasıdır.İnsaf. Eskiden umut vardı artık o da yok. Milletvekili önseçim olsa ne olur.Milletvekili artık bir şey değil ki.Ülke başkanlık sistemine geçti. Önemli olan Başkan (Cumhurbaşkanı, Belediye başkanı)önseçimle belirlenmesi… Ayrıca örgüte seçilecekler hiç bir yere aday olmasın demek,örgütte zaten var olan nitelik sorununu daha da arttırır. Aday olmayı düşünenler değil,adamları örgüte yönetici olur” diyor.

Kepez Beldesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ise; “Bu tüzük öyle bir tüzük ki ötekileştirici, kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı bir tüzük. Yine öyle ki grup oluşturup, yemeklere davet ettiriyor, bu grubun içinden İl, İlçe Başkan adayları, Belediye başkan adayları ve hatta Milletvekili adayları çıkarıp düzenlenen yemeklerde lansman yapılıyor. Peki bu tip oluşumlar örgütün bütününü kucaklıyor mu? Tabii ki Hayır. Maalesef daha ortada seçim kelimesi yokken ya da yolun başındayken örgütün yarısından fazlasını ötekileştirici, ayrıştırıcı, yok sayıcı, en önemlisi küstürücü ve güç kaybedici biçimde seçim yoluna çıkarıyor. Hort-Zort cu, dışlayıcı, itici, kakıcı bu tüzük demokratik bir sürece evrilmezse bu kavgalar devam edecektir. Temel amacımız en azından çarşaf listeyle siyasi parti ve seçim yasasını bir parça yumuşatarak kardeşlik, sevgi, saygı ve hoşgörünün inşası noktasında Çarşaf Liste!!! Çarşaf Liste!!! Çarşaf Liste!!! diyoruz.  Eğer bu olmazsa fiili (defakto) bir durum yaratacağız rengi ne olursa olsun bloklaşan listeleri delik-deşik yapmak için merkez ilçede 3-5 kişi, ilde 8-10 kişiyi anahtar listelerde hayata geçireceğiz. Listeleri delik- deşik edeceğiz. Yine tekrarlıyorum… Çarşaf Liste!!! Çarşaf Liste!!! Çarşaf Liste!!!” şeklinde konuşuyor.

Kongreler öncesinde sonrasında neler olacağının işareti veriliyor adeta.

Bir de  26-30 Ağustos Adalet Kurultayı var.

CHP’de yine farklı sesler.

Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk’ün kurultaya davet edilmesine ‘hayata dönüş operasyonu’ uygulayıcısı olduğu için karşı çıkanlar, hatta ‘gelirse kovarız’ diyenler, bir başka tarafta HDP’nin  desteğini istemeyen parti içindeki Ulusalcılar…

Zaman hızla akıyor…

Türkiye’nin ana muhalefet, Çanakkale merkezin yıllardır iktidarı yerel yönetimle elinde tutan  partisi CHP  görünen, bilinen, dışa yansıyan tablo bu.

Kulisler, kulisler ve yine kulisler…

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech