Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir yaz üç taciz

Bu yaz Yeni Kordon’da

Bu yaz Yeni Kordon’da bilinen üç taciz vakası yaşandı. Geçtiğimiz yıllarda böyle olaylar yaşamayan vatandaşlar durumdan oldukça tedirgin…

Özellikle yaz aylarında günün her saati kalabalık olan Yeni Kordon, kentin cazibe merkezi haline geldi. Ücretsiz plajı, kafeterya ve parkları ile özellikle çocuklu ailelerin sıklıkla uğradığı Yeni Kordon’da bu yaz bilinen üç taciz vakası yaşandı.

Büyük kentlerde görülen taciz vakalarına oranla, yaşanabilecek en huzur dolu kent olan Çanakkale’de üç taciz olayının yaşanması bile vatandaşları tedirgin etti. İki cankurtaranın sürekli görevde olduğu plajda yaşanılanları Çanakkale İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibinden Cankurtaran Eray Kır, şu ifadelerle anlattı: “Biz iki cankurtaran bu bölgede mesai halindeyiz. Denizde yaşanacak sıkıntıları sürekli gözlemlediğimiz gibi plaj sınırları içerisinde de vatandaşların ve özellikle çocukların can sağlığını gözetiyoruz. Temmuz Ayının sonu gibi bir ailenin koşarak plaja geldiğini gördüm. Yaklaşık 13 yaşlarında bir kız çocuğu plajdan ailesine telefon etmiş. Kötü bir şey olduğunu anladık ve aile ile birlikte çocuğun yanına gittik. Çocuk ağlıyordu. Tacize uğradığını söyledi. Çocuk tacizi yapan kişiyi tarif etti. Soyunma kabininde kişiyi giyinirken yakaladık. Önce inkar etti, sonrasında da yanlışlıkla oldu. dedi. Bizim yetki alanımızda tabii ki olmadığı için Emniyet Birimlerine haber verdik.”

“İkinci vaka da bundan bir hafta sonra gerçekleşti. Yaşlı bir adam sekiz on yaşlarında bir kız çocuğunun saçlarını toplamış. Küçük kızın dedesi durumu plajdan görünce sinirlendi ve bağrışma başladı. İkisini ayırmak için hemen yanlarına gittik. Polis çağırıldı, kız çocuğunun dedesi şahıstan şikayetçi oldu. Bizim görevimiz can kurtaranlık… Ancak plajda yanlış bir durum gözlemlediğimizde müdahale etmezsek de olmuyor. Sabah 10.00 akşam 18.00 arası plajda hiç kimse olmasa da biz buradayız. Geçen yıllara oranla çevrede gördüğümüz sosyolojik yapı da çok değişti. Biz sürekli burada olduğumuz için plaja gelen yabancıyı çabuk fark ediyoruz. Bu sene Suriye’den ve Afganistan’dan çok fazla kişi plaja gelmeye başladı. Burası mavi bayraklı ve sürekli denetimleri yapılan bir plaj ancak vatandaşların her nerede olursa olsun çocuklarını tek başlarına plajda bırakmamaları gerekiyor.”

Bir taciz vakası da Ramazan Bayramı sırasında özel bir işletmeye ait plajda yaşandı. Denizden geldiği tahmin edilen genç bir adam deniz içerisinde kız çocuğunu taciz edince durumu fark eden aile tacizci adama saldırdı. Kısa sürede olay yerine gelen polis zanlıyı emniyete götürdü.

Yeni Kordon’da bir işletmede çalışan ve ismini vermek isteyen bir vatandaş; “Burada plajlar ücretsiz olduğu için kimin gelip kimin gittiğini kontrol etmek biraz zor oluyor. Bu sene kordona gelen insanların geçen seneye oranla daha farklı olduğunu zaten hepimiz görüyoruz. Ben akşam olduğu zaman çocuğumu gözümün önünden ayıramıyorum. Bir ay içerisinde iki taciz olayına şahit olduk. İki büyük kentlere oranla çok az bir sayı ama daha önce hiç böyle şeyler yaşamadığımız için bize çok garip geldi.  Tacizciler kesinlikle Çanakkaleli değil, ben bu insanların dışarıdan geldiğini düşünüyorum. Burası hızla göç alan bir il. Küçük kız çocuğunu taciz eden genç adam öncesinde birkaç kadını rahatsız etmiş.  İlle taciz için ele gerek yok. Gözle taciz de çok arttı. Geçen sene çok rahat denize girerken bu sene giremiyorum. Geçen sene burası çok daha kalabalıktı ama böyle vakalar yaşanmadı. Bana kalırsa temsili de olsa ya plajların bir ücreti olmalı ya da işletmelerin önü plaj olarak kullanılmalı. En azından herkes kendi bölgesini kontrol eder. Bu şekilde çok kontrolsüz oluyor.” dedi.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü’nden konu ile bilgisine başvurduğumuz bir yetkili ise Çanakkale’nin güvenli ve huzurlu bir kent olduğunu ifade ederek, “Akşam olduğunda size Yeni Kordon’a çıkın bakalım tacize uğrayacak mısınız?” dedi. Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech