Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnafa Can Suyu; Faizsiz Kredi

Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar

Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, devlet tarafından sağlanan sıfır faizli kredilerin ekonomiye ve istihdama katkısını gazetemize değerlendirdi.

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri, kalkınma ajansları, Avrupa fonları ve KOSGEB gibi kaynaklarca iş yeri açmak veya ticaret yapmak isteyen esnafa sağlanan sıfır faizli, uzun vadeli ve masrafsız krediler ile ilgili gazetemize açıklama yapan Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu şunları kaydetti: “Devlet, hükümet ticari kesime, esnaf ve sanatkâra çok daha değer ve önem veriyor. Piyasaların canlanmasını istiyor. Bu piyasaların canlanması için ne gerekiyor? Can suyu gerekiyor. Can suyu da para demek. Piyasayı beslemek demek. Bu anlamda hükümetin son zamanlarda çıkarmış olduğu sıfır faizli krediler birçok boşta gezen insanı ticarete yönlendirdi. 100 bin TL’ye kadar sıfır faizli kredi veriliyor. KOSGEB 50 bin TL’ye kadar kredi veriyor. Bizim teşkilatımız 30 bin TL’ye kadar sıfır faizli krediler verdi. Ödeme süreleri ise uzatıldı. 36 ay ödeme vadeli, masrafsız ve sıfır faizli krediler veriliyor. Hükümetin esnaf ve sanatkâra sahip çıkması esnaf sayılarını arttırdı. Temennimiz bu desteklerin devam etmesi. Açılan her yeni iş yerinde 2 veya 3 kişi istihdam ediliyor. Çanakkale için bakacak olursak, 1 Ocak 2017’den 16 Ağustos 2017 tarihine kadar 1813 kişi sicil kaydı yaptırmış. Bu rakamı 3 ile çarparsak Çanakkale için 2017 yılının Ocak ayından bu yana istihdam edilen kişi sayısını görebiliriz.”

“KREDİLERİ AMACI DIŞINDA KULLANANLAR DA OLUYOR”

“Destekler genel anlamda amacına uygun kullanılıyor. Esnaf, Kefalet Kredi Kooperatifleri olsun, kalkınma ajansları olsun, Avrupa fonları olsun rastgele kredi sağlamıyor. Bu kredileri ancak belli şartları sağlayan kişiler kullanıyor. Bu bakımdan destekler doğru adreslere gidiyor diyebiliriz. Ancak bazen esnaflık şartlarını taşıyan kişilerin de zaman zaman düğün yapma, ev alma gibi nedenlerle kredilerini kullandığı yerler oluyor. Ev almak veya düğün yapmak için kredi verilmiyor. Bu örnekler de mevcut.” Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech