Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşsiz kaldı, usta oldu

Çalıştığı özel bir yazılım

Çalıştığı özel bir yazılım firmasından mecburen çıkarılınca deri çanta ustası olmaya karar veren Hüseyin Çakıbey, Umurbey’de ilki gerçekleştirilen ‘Troy Air Fest’ için Eskişehir’den beldeye geldi.

Umurbey’de ilki gerçekleştirilen ‘Troy Air Fest’ için çok sayıda esnaf beldede yerini aldı. 6 ay önce çalıştığı bir yazılım firmasındaki işinden çıkarılan Hüseyin Çakıbey gezme tutkusu da işin içine girince deri çanta imal etmeye başladı.

Daha önce sadece yapımını internetten izlediğini, işi hiç bilmediğini ama 6 ayda bir çantayı baştan sona imal edecek pozisyona geldiğini ifade eden Çakıbey; “ Aslında gezmeyi ve festivalleri çok sevdiğimi için bu çantaları imal etmeye başladım. 2 ay içerisinde  11 festival gezdim, motorla 6000 km yol yaptım. Bu çantaların kullanım alanları özel. Bacağınıza takıyorsunuz, küçük gibi görünür ancak ihtiyacınız olan her şeyi alır. Dağ yürüyüşü yapanlar, balıkçılar, motorcular, kampçılar ve yurt dışına ilk defa çıkacak olanlar özellikle kullanıyor. 10 senelik bir kullanım ömrü var. Ancak bu işten geçim sağlamak biraz zor. Yurt dışında aynı ürün 300-400 TL bandında satılırken ben 100 TL’ye zor satılıyor. Festivallere genelde öğrenciler katılıyor, fiyat onlara da pahalı geliyor. Troy Air Fest boyunca yedi çanta sattım. İlk olmasına rağmen başarılı bir festival oldu. İlklerde her zaman eksikler olur, zaman içerisinde kendisini geliştirerek devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech