Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

UEDAŞ!

Bu seferlik bir değişiklik olsun, dedik. Elektrik faturamızı, Belediye İş Merkezindeki tahsil bürosunda yaptık. İçerde 6-7 kişi var. Yer küçücük zaten. Sıcak mı sıcak!  Öğlene doğru, hamama mı geldik? Diye düşündük. Bir kese yapacak tellak eksik. Baktık duvarda klima da var. Ama ne yazık ki, çalışmıyor. Oradaki görevliye seslendik.”Sıcak oldu. Klimayı niye çalıştırmıyorsunuz? Durdu. Baktı. Böyle bir tepki beklemiyordu herhalde. Zira gelen vatandaş sineye çekiyor. Biz çekmek istemedik.”Kapı açık. O yüzden çalıştırmadım.” “Kapıyı kapatın. Zaten her yer cam. Dışarıdan bakan içeriyi rahat görüyor. Millet para vermek için kuyruğa girmiş, siz insanları pişiriyorsunuz.” Hiç tınmadı. Bu özel sektör, sinekten yağ çıkarmak peşinde. Devlet müessesesinin gözünü seveyim. Vatandaşı düşünür. Sosyal devlet olgusunu göz ardı etmez. Zaten UEADAŞIN yaptıkları o kadar çok ki? Zaman, zaman anlatıyoruz. Değişen bir şey var mı? Yok. Gelsin paralar. AKP hükümeti 16.yılını kutluyor. Bu 16 yıl içinde TEDAŞ gibi nice Cumhuriyet yatırımlarını sattılar. Daha neler, neler! Yarınki yazımızda anlatacağız. Anlayacağınız, Elektrik fiyatlarının çarptığı yetmezmiş gibi, bir de, para öderken çarpıyor insanı. Gözünüzü toprak doyursun…

AZICIK GÜLELİM

Adamın biri evinde sakal tıraşı oluyormuş. Karşı balkondaki papağan da adamı taklit ediyormuş; adam ne yaparsa yapsın, papağan da aynısını yapıyormuş. Adam papağana çok kızmış ve demiş ki: – Sen alay et bakalım, ben sana bunun hesabını sorarım!
Papağan da kessin diye, adam suratını kesmiş. Papağan da karşıdan nanik yaparak bağırmış: – Nah keserim!

****

Şoför kullandığı taksiyle “Sağa dönülmez” işaretine rağmen, sağa dönmüş. Tam o sırada trafik polisinin keskin, keskin çalan düdük sesini duyan şoför, aracını yolun kenarına çekerek durmuş. Trafik polisi sormuş:
– “Sağa dönülmez” levhasını görmedin mi?
– Görmesine gördüm de, sizi görmedim memur bey! Sağlıcakla kalınız.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech