Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tehditlere Pabuç Bırakmayacağız”

CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, 81 vilayette CHP tarafından yapılan eş zamanlı açıklama kapsamında CHP Çanakkale İl Başkanlığında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Enis Berberoğlu’nu yargılayan mahkeme Başkanının değişmesi üzerine 81 vilayette CHP İl Teşkilatları tarafından eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirildi.  Bu kapsamda CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder saat 12.00’da CHP İl Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Önder; “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tehditlerine pabuç bırakmayacağız” diyerek başladığı açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Erdoğan rejimi, her türlü muhalefeti, suç örgütü gibi tarif ederek siyaseti baskı altına alma çabasındadır. Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgâhlayan Erdoğan iktidarının, bugün FETÖ ile yolları ayrılmış görülse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri, yeni kumpas girişimleri içinde oldukları ortadadır. Ortada bir casusluk suçu yoktur. Anayasa Mahkemesi de böyle söylemektedir. Buna rağmen Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu haksız yere mahkûm edilmiş ve tutuklanmıştır.”

“Erdoğan’ın Tehditlerine Boyun Eğmeyeceğiz”

“Önce Mahkeme Başkanı ve heyeti değiştirilmiş, mahkûmiyet kararı verilmiş, daha sonra da bu kararı inceleyecek üst mahkemenin Başkanı değiştirilmiştir. Bütün bu uygulamalar kumpas davalarının tipik özelliğidir. Kurgulanan kumpas üzerinden Enis Berberoğlu’nu rehin alan anlayış, şimdi de Genel Başkanımızı tehdit etmektedir. Amaç CHP Genel Başkanını tehdit ederek topluma korku salmaktır. Erdoğan’ın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Adalet, özgürlük ve demokrasi isteyen milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu susturamayacaklar. Türkiye’ye giydirmek istediğiniz deli gömleğini yırtıp atacağız. Baskıcı ve zorba rejimlerinizi tanımıyoruz, tanımayacağız. Mazlumların da sesi olmaya devam edeceğiz.”

CHP İl Başkanı Nejat Önder açıklamanın sonunda 26 Ağustos’ta Çanakkale’de başlayacak olan ‘Adalet Kurultayı’ konusunda da bilgi vererek; kurultayda “Arzuhalim var” diyen her kesimden, her parti ve anlayıştan insanı dinleyeceklerini belirtti. Başkan Önder, ‘Adalet Kurultayı’nın da ‘Adalet Yürüyüşü’ gibi partiye ait her hangi bir logo olmadan bağımsızca gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Engin Ören

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech