Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Güngör Yıldız

Biz nerde yanlış yaptık?

Dün gece evde oturmuş, fotoğraf ve video arşivimi derliyorum. Hava geçtiğimiz günlerin aksine biraz daha serin hatta esintili. Güneş battı, batarken oluşturduğu grup ise görülmeye değer. Çanakkale’de yaşayanlar olarak hepimiz, ne kadar şanslı olduğumuzu bilmeliyiz. Dünyanın en güzel coğrafyasında oturuyoruz.

Peki bu kadar güzelliklerin içersinde çirkinlikleri niye yaşıyoruz? Bu kadar güzel bir coğrafyada niçin bu kadar stresli yaşamaya mahkum ediliyoruz? Bunun sorumlusu kim? Seçilmişler mi? Atanmışlar mı? Yoksa hepsi mi? “Evet” dediğinizi duyar gibiyim. Hal bu ki hiç birisi değil. Tek sorumlu biziz.

Şimdi sorumuzu, yazı başlığımızı yeniden düşünelim. “Biz nerde hata yaptık? Rahmetli Kayahan’ın şarkısını anımsayalım. Hani ne güzel diyor; Allahım neydi günahım. Dualarımda yalvarmıştım. Nerde yanlış yaptım. Diye devam ediyor.

Evet biz nerde yanlış yaptık? Çanakkale’de yaşamakla değil yanlış yapmamız. Bu kent ki daha üç beş yıl öncesine kadar son derece rahat ve keyifliydi. Herkes birbirini tanır, kimse kimsenin işine karışmaz, en uzak noktaya bile 5 dakikada ulaşılırdı. Nerde kaldı o günler? Nerde kaldı o dönemin muhabbetleri? Nerde kaldı o günlerin idarecileri, yöneticileri.

İlk bahar aylarında hafta sonunda Çanakkaleliler, çok zorda kalmadıkça iskele meydanına inmemeye özen gösteriyorlardı. Nisan aylarında başlayan okul turlarından dolayı, trafik keşmekeşine hoşgörü hat safhadaydı. Son iki aydan bu yana ise hoşgörü bir tarafa trafik keşmekeşliği her geçen gün biraz daha sinir bozucu bir şekilde artarak devam ediyor.

E V E T, biz nerde hata yaptık?

Benim bu trafik keşmekeşliğini çözecek hiçbir fikrim önerim yok. Olamaz da. Tek bir isteğim var O’da günde üç kez Sabah, öğle ve akşam saatlerinde Sayın Valimiz Orhan Tavlı, Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan, Sayın Emniyet Müdürümüz Celal Sel ve Sayın Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu makam şoförü kullanmadan iskele meydanı ve Demircioğlu caddesinden araçları ile geçsinler.

Eminim ki ikinci günü bu sorun çözüme kavuşturulacaktır.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech