Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşbirliği eğitime hizmet etti

Türkiye Odalar ve Borsalar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan Sosyal Bilimler Lisesi bina inşaatı tamamlandı. Lise’nin bu eğitim öğretim yılında hizmete açılması bekleniyor.

Çanakkale Valiliği’nin öncülüğünde bir ihtiyaç olduğu belirtilen Sosyal Bilimler Lisesi’nin inşaatı tamamlandı. Yatırımın bu eğitim öğretim yılında hizmete açılması için giriş parke taş işi  ve tören alanı 1.317 m2 beton işi, Atatürk Büstü yapımını  Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası üstlendi.

Çanakkale Valiliği’nin; Sosyal Bilimler Lisesi olarak kullanılan binaların eğitim öğretim açısından elverişli olmadığını belirterek  acil binaya ihtiyaç olduğunu  Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’na bildirmesi üzerine TOBB ile yapılan görüşmeler sonucunda Çanakkale’ye TOBB tarafından bir Sosyal Bilimler Lisesi kazandırılması sözü alınmıştı.
19 Mart 2015 tarihinde; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  ile Çanakkale Valiliği arasında,  Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Sefer Kaya Üzen ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin’in de müşahit olarak imzaları ile Çanakkale’de 16 derslikli Çanakkale TOBB Sosyal Bilimler Lisesi binası ve altyapı inşaatının yapılmasına ilişkin protokol imza altına alınmıştı. Aynı tarihte;  bina ve altyapı inşaatının tamamlanmasını müteakip Lisenin süresiz olarak bakım onarımlarının Valilik koordinasyonunda yerel imkânlarla karşılanacağı Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Sefer Kaya Üzen ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin tarafından yazılı olarak kabul, beyan ve taahhüt edilmişti. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sağlanan destek ile hafriyatı
büyük bir çevre hassasiyetiyle ve hızla tamamlandı, inşaat alanında bulunan fidanlar uygun yerlere aktarıldı, hafriyat sırasında çıkan verimli toprak okul bahçesinde uygun yerlere nakledildi ve inşaat hazırlık çalışmaları tamamladır.  06 Ocak 2016 tarihinde temel atma töreni gerçekleştirilmiştir.

Kapsam dışı kalan yurt binasının yapımı geciktiğinden ve okulda öğrenim gören öğrencilerin de genelde yatılı öğrenciler olduğundan  servis problemleri de ilk yıl Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından  çözülecek. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, eğitime sürdürülebilir katkı vizyonu ile Çanakkale gençliğine 5 yıldır burs veriyor.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech