Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

7 Köyde Başıboş Köpek Alarmı

Çan yolu Derekolu Bölgesindeki

Çan yolu Derekolu Bölgesindeki Akçalı, Mazılık, Serçeler, Çamyayla, Karacalar, Bodurlar ve Alanköy’de başıboş köpekler dehşet saçtı.

Çanakkale-Çan yolu Derekolu bölgesindeki Akçalı, Mazılık, Serçeler, Çamyayla, Karacalar, Bodurlar ve Alanköy köylerinde başıboş köpekler köylünün büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını telef etti. Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Çanakkale Ziraat Odası başkanı şunları kaydetti: “Bahsi geçen köylerin muhtarları konuyu bana anlattılar. Çanakkale’nin bazı belediyelerinin çöplüklerinin etrafında ve yerleşim yeri merkezlerinde başıboş gezen köpekler Belediye ekipleri tarafından toplanarak Derekolu dediğimiz bölgedeki adı geçen köylere salıverilmiş.”

“ÖNLEM ALINMAZSA BU KÜLTÜR SONA ERECEK”

“Burada bahsettiğimiz köylerde verimli tarım arazisi olmadığı için köylünün tek geçim kaynağı hayvancılık. Bu köylerde büyük meralar olduğu için köylü hayvanlarını senenin büyük bir bölümünde otlatıyor. Yani hayvanlar meralarda kendi başlarına dolaşıyor. Aslında bu bir kültür. Ancak şu sıralar bölgeye Belediyeler tarafından bırakılan köpekler köylünün hayvanlarını telef ederek bu kültürün devam ettirilmesini engelliyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün bu konuda acil önlemler alması gerekiyor. Böyle devam ederse üretici çok ciddi şekilde mağdur olacak ve bu otlatma kültürü sona erecek. İlgili ve yetkilileri bu konuya önlem alması için göreve davet ediyorum.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech