Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ümmiye Koçak ’tan Gençlere Mesaj

54. Uluslararası Troia Festivali

54. Uluslararası Troia Festivali etkinlikleri kapsamında Ümmiye Koçak, ‘İnancın Yaşam Öyküsü’ adlı söyleşisiyle Halk Bahçesinde Çanakkaleliler ile buluştu.

54. Uluslararası Troia Festivali etkinlikleri kapsamında önceki gün saat 18.30’da Halk Bahçesinde yapılan programda Ümmiye Koçak ‘‘İnancın Yaşam Öyküsü’ adlı söyleşisiyle kentlilerle buluştu. Söyleşiye Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Çanakkale Belediyespor Başkanı İsmet Güneşhan ve kentlilerin yanı sıra Gülpınar’da zeytin ağaçlarına sahip çıkmak için 33 gün boyunca direnen Gülpınar’lı kadınlar katıldı. Ümmiye Koçak, söyleşide kitapla ilk tanıştığı anılarından, tiyatro yapmaya karar verdiği hikâyesine kadar yaşamından birçok kesit paylaştı. Bugüne kadar yaptığı ve gelecekte yapacağı projeleri anlatan Koçak, söyleşiye katılan gençlere hayallerinin peşinden koşmaları yönünde bol bol telkinlerde bulundu.

Ümmiye Koçak“ENSEYİ KARARTMAYA GEREK YOK”

Soru-cevap bölümünün ardından söyleşi sonunda Başkan Gökhan bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Bu akşam umutlandık. Türkiye’de umut var. Neden var? Çünkü Türkiye’de kadınlar var. Mustafa Kemal’in kadınları var. İşte bunlardan biri de Ümmiye Koçak’tır. Aramızda Ayvacık’ın Gülpınar Köyünde zeytinler için mücadele eden Gülpınarlı kadınlar var. 33 gün onlara emanet edilen doğayı korumak için mücadele ettiler. Birlik olacağız ve bu ülkede özgür bir biçimde yaşayacağız. Enseyi karartmaya gerek yok. Ülkemizde bu manzaralar olduktan sonra hep umut var.”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, program sonrasında Ümmiye Koçak’a Çanakkale Seramiği ve çiçek takdiminde bulundu.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech