Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Motosiklet Festivali geleneksel hale gelecek

Bu sene ikincisi düzenlenen

Bülent Çakıroğlu

Bu sene ikincisi düzenlenen Çanakkale Uluslararası Motosiklet Festivali’ne Türkiye’nin dört bir yanından motosiklet sevdalıları geliyor.

Güzelyalı’da buluşan motorcular bugün Merkez’e gelerek kortej yapacak ve Gelibolu Yarımadası’nda “Şehitlere Saygı” sürüşü gerçekleştirecek. Festivalin, geleneksel hale getirilmesi amaçlanıyor.

Troas Motosiklet Kulübün organizasyonunda ve Çanakkale Belediyesi sponsorluğunda dzenlenen 2. Uluslararası Çanakkale Motosiklet Festivali’ne Türkiye’nin dört bir yanından motosiklet sevdalıları gelmeye başladı. Güzelyalı Çamlık’ta kurulan festival alanına Türkiye’nin farklı illerinden motorlarıyla gelen festival katılımcıları, alana çadırlarını kurdu. Festival alanında konserler ve motosiklet kültürü ile alakalı çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Festival hakkında bilgi veren Troas Motosiklet Grubundan Bülent Çakıroğlu; “Troas Motosiklet Kulubü’nün en önemli amaçlarından birisi Çanakkale’ye uluslararası motosiklet festivali kazandırmak böyle bir etkinliği ve organizyonu kazandırmak. Bununla ilgili 2014 kuruluştan itibaren biz çalışıyoruz ve ilk organizyonumuzda 2015 yılında 1. Uluslararası  Çanakkale Motosiklet Festivali ve 100’üncü Yılda ‘Çanakkaleye Sürüyoruz’ sloganıyla yapıldı.Tüm Türkiye geneli ve Avrupadan bin beş yüze yakın katılımcı geldi. Bu yıl ve önümüzde ki her yıl Çanakkale  sponsorluğunda, Uluslararası Troia Festivali içerisinde Uluslararası Çanakkale motosiklet festivali yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

İSKELE MOTOSİKLETLER İLE DOLACAK

Konuşmasının devamında ‘Şehitlere Saygı Sürüşü’ne değinen Çakıroğlu; “Cuma günü festival alanındaki hareketle, belirli bir şehiriçi korteji ardından Gestaş İskeleye hareket ve oradan Kabatepe ve şehitler bölgesine gecicez. Bunu her yıl geleneksel olarak yapıyoruz. Burda aslında hedef kitle özellikle Kabatepe ve şehitlikler bölgesini dolaşmamış bu zamana kadar görme fırsatı bulamamış insanlar” dedi.

Atakan Alkış – Umut Sinanoğlu

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech