Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anafartalar Kahramanı’na Saygıyla…

Kentin siyasi önderleri, 10

Kentin siyasi önderleri, 10 Ağustos 1915 Anafartalar Zaferi kapsamında yazılı bir mesaj yayımladı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan: “Anafartalar Zaferi, dünyaya örnek olacak bir strateji, bir centilmenlik ve dürüstlük çerçevesinde kazanıldı. Savaş meydanında dahi insani müdahaleleri ihmal etmeyen Türk Ordusu büyük bir örnek davranış sergiledi. O gün düşmana dur diyen ecdadın torunları bugün devletin içerisine yuvalanmış, işgal girişiminde bulunan terör örgütüne aynı kararlılıkla dur dedi. Her zaman söylediğimiz bir söz var; Çanakkale bu ülkenin ön sözüdür” dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek: “Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünü yazan; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor ve selamlıyorum. Ve tarihte ilk kez parlamasına neden olan Anafartalar Zaferi’nin 103. yıldönümünde, zaferin komutanı için üstüne basa basa söylemekte yarar var: “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa!”

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz; “Anafartalar Zaferi bir milletin yeniden doğuşunun önünü açmıştır. Bakıyoruz tarihi bilmeyen yöneticiler masallarla bir tarih uydurmaya çalışmaktadır. Oysa 250 binden fazla şehidimiz, onlarca subayımız ve Mustafa Kemal ATATÜRK kahramanlıklarıyla gerçek tarihi bir asır önce yazmıştır. O yüzden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarihe gerçek bir hikaye yazdırarak Anafartalar Kahramanı olmuştur. Ülkemize ve Cumhuriyetimize düşmanlığı olanlara karşı, hak, hukuk ve adalet mücadelemizi sürdüreceğimize söz veriyoruz.”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: “10 Ağustos 1915 Anafartalar Zaferi olarak tarihe geçti değerli Çanakkaleliler. Bu savaş hem milletimiz hem de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK için bir dönüm noktası oldu. Böylesine bir inanç ve azimle korunan bu topraklarda tam 102 yıl geçti. Bugün de her sene olduğu gibi başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve mücadele arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna hiç düşünmeden canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

BARO Başkanı Bülent Şarlan: “Anafartalar Zaferi’nin yıl dönümünde, başta Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale’de destan yazan tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi Çanakkale Barosuna bağlı avukatlar adına rahmetle, minnetle anıyorum.”

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar: “Anafartalar Zaferi’nin yıl dönümünde, başta Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale’de tarih yazan tüm kahramanlarımızı, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.”

AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ: “10 Ağustos Anafartalar Zaferini canlarıyla, kanlarıyla bizlere hediye eden başta Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve 10 Ağustos ruhunu 102 yıl sonra bizlere tekrar gösteren 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech