Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇATOD’tan O Karara Tepki

Turizm ve otelcilik meslek

ÇATOD karara tepkiliTurizm ve otelcilik meslek liselerinde ‘alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin kaldırılmasına  Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı‘dan tepki geldi.

Pazarbaşı gazetemize yaptığı açıklamada; “Bu bizim mesleğimizin bir parçası. Turizmde her şey var. Turizm okuyan gençlere her şey öğretilmeli” dedi.

Turizm sektörüne kalifiyeli personel yetiştirmek amacıyla kurulan turizm ve otelcilik meslek liselerinde ‘alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersi’nin kaldırılmasına ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı tepki gösterdi.

Kararın yanlış olduğunu dile getiren Pazarbaşı, gazetemize yaptığı açıklamada; “Bu bizim mesleğimizin bir parçası. Çocuklara turizm mesleğini öğreteceksek; yemek yapmasını da, yol tarif etmesini de, ütü yapmasını da, çorba yapmasını da öğreteceğiz. İçkiyi kaldırırsak çorbayı da kaldıralım, çorbayı kaldırırsak içkiyi de kaldıralım… Sunum turizmde çok önemli. Su isteyen birine çay bardağında su verirseniz olmaz… Bu durumda turizm mesleğini yapacak kimse bulamayız, mesleğin kurallarına göre yanlış. Global düşünmek gerekiyor. Rakı nasıl verilir öğretmezsen, kokteyl nasıl yapılır anlatmazsan ne öğrenecek çocuk? Sadece tabağı getir götür olmaz. Turizm bu değil. Turizmde her şey var. İnsanlara bir şeyleri öğretmek gerekiyorsa, her şeyi öğretmek lazım. Turizm okuyan gençlere her şey öğretilmeli. Yapar veya yapmaz onların kendi tercihlerine bırakmak gerekir” dedi.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech