Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer; Direnen Kadınların

Zafer, zeytinliklerinin orta yerinde

Zafer, zeytinliklerinin orta yerinde jeotermal sondaj yapılmasın diye günlerdir direnen başta kadınlar olmak üzere Gülpınar halkının oldu.  Sondaj firması Gülpınar’ı terk etti.

“Zeytinliğimin ortasına jeotermal istemiyorum” diyerek 28 gündür türkülerle direnen Gülpınar halkı, birlikteliklerinin gücüyle 28. günün sonunda sondaj firmasını gönderdi. Zeytinliklerin üzerindeki tehlikenin geçmediğinin bilincinde olan Gülpınarlılar, mahkemeden henüz iptal kararı gelmediği için temkinli oldukları gibi proje iptal olana dek direnişe devam edeceğini de vurguladılar.

Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Gülpınar halkı zeytinliklerini yılmadan savundu ve sonuçta sondaj firması zeytinliklerden sondaj aletlerini alıp geldikleri gibi gittiler. Dikkatinizi çekeriz ki çekip giden sondaj firmasıdır. Jeotermal projeleriyle zeytinliklerimiz içinde zeytin yasasına aykırı tesis kurmak isteyen zeytin ağacı katliamcısı şirket, yapmak istediği projeleriyle bölgededir. Gülpınar halkının gösterdiği haklı mücadelesi karşısında taktiksel olarak geri çekilmiştir. Özellikle TBMM’nin tatilinin bitmesiyle yeniden gündeme alınacak zeytin yasasını değiştirilerek zeytinliklerin talana açılmasını sağlayacak olan yeni yasa teklifinin kanunlaşmasını bekleyecek ama bu arada iznini aldığı diğer sondaj alanlarında çalışmalarını sürdürmeye çalışacaktır. İşte biz Gülpınar halkı olarak tam da bu aşamada uyanık olacağız ve zeytinliklerin ortasında yapılacak olan diğer sondaj noktalarına da izin vermeyeceğiz.” denildi.

Eylem Gözeldere

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech