Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaşın Cebi Yanacak

Son açıklanan TÜİK verilerine

Son açıklanan TÜİK verilerine göre enflasyon temmuz ayında tek haneye düşse de halkın alım gücünde bir yükselme yaşanmadı. Bu yıl bayram ve okul alışverişinin peş peşe gelmesi vatandaşın cebini yakacak.

TÜİK, temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici fiyatları, temmuz ayında yüzde 0.15 artış gösterdi. Piyasanın aylık TÜFE değişim beklentisi; yüzde 0.56 düşüş ile 0.50 artış bandında değişiyordu. TÜFE’de geçen yılın temmuz ayındaki yüksek artış nedeniyle yıllık bazda bu yılın temmuz ayı itibariyle enflasyonda zayıflama öngörülüyordu. Yıllık enflasyon temmuz ayında yüzde 10,9’dan yüzde 9.79 seviyesine indi. Böylece yıllık TÜFE, 6 ay sonra yeniden tek haneyi görmüş oldu. Ancak ağustostan sonra enflasyonda yeniden çift hane bekleniyor. Aralık ayına kadar enflasyonun çift hanede kalabileceği tahmin ediliyor.

EYLÜL AYI DERT AYI

Bu yıl bayram ve okul alışverişleri birbirini takip eden tarihlerde yaşanacak. Eylül ayının ilk haftasında bayramlık ve kurban alışverişini yapacak olan vatandaşlar 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak olan eğitim öğretim dönemi için de alışveriş yapmak durumunda kalacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, gerekli çalışmaları yaptıklarını, üreticinin, esnafın, tüketicinin Kurban Bayramı’nı rahat geçireceğine inandıklarını belirterek, kurbanlık fiyatlarının geçen yılın üzerinde olmayacağını düşündüğünü söyledi. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mehmet Özkurnaz ise kurbanlık bir küçükbaşın kilosunun en 20 TL olacağını ifade etti.   Bu yıl Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaş küçükbaşlar için 900 ile 1200 TL arasında bir bedel ödeyecek

Eylül’ün ikinci haftasında başlayacak eğitim öğretim yılı da vatandaşlar için alışveriş anlamına geliyor. Merkez’deki bir ilkokula başlayacak olan bir öğrencisinin sadece okul forması masrafı 165 TL’yi buluyor. İşin içine, eşofman, ayakkabı, kırtasiye malzemeleri ve kışlık alışveriş de girince vatandaşın cebi yanacak gibi duruyor.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech